Svet
12108 ogledov

Bila je odlična imitatorka, čevlje pa so ji razhodile služabnice

kraljica Elizabeta II. obisk v Sloveniji 2008 Profimedia
Od skoka iz helikopterja, do oponašanja slavnih oseb, kraljica Elizabeta ni nikoli dopustila, da bi jo starost omejevala.

Lahko bi rekli, da smo se danes zbudili v nov svet, saj je po 96 letih življenja preminila angleška kraljica Elizabeta II. Čeprav je bila že od rojstva pod drobnogledom javnosti, vseeno obstaja nekaj zanimivosti o njej, ki jih morda niste vedeli.

Odlična oponašalka

"Člane svoje družine je pogosto zabavala z oponašanjem znanih osebnosti," je za Reuters povedal Charles Rae, nekdanji dopisnik kraljeve družine. "Očitno je bila zelo dobra v oponašanju in bi si s tem lahko ustvarila uspešno kariero, če bi si želela," je še povedal.

Skok iz helikopterja

Za slovesno odprtje olimpijskih iger leta 2012 je kraljica Elizabeta sodelovala z igralcem Danielom Craigom. V sklopu filma o Jamesu Bondu je prikazano, kot da je skočila iz helikopterja. To je dokazalo, da je pod svojo hladno zunanjost skrivala tudi kar nekaj vragolij. "Kraljica je imela zelo profesionalno zunanjost, ki jo je kazala javnosti. V zasebnem življenju pa je bila znana po svojih vragolijah in po dobrem smislu za humor," je povedala Penny Junor, pisateljica biografije o kraljevi družini.

 

 

Uhojeni čevlji

Kraljica Elizabeta je morala biti pogosto na nogah. Da je njeni prepoznavni čevlji z nizko peto ne bi ožulili, je moral član osebja kraljičine čevlje prej uhoditi. Običajno jih je član osebja nosil na preprogi, nekaj dni preden jih je kraljica potrebovala.

Ljubezen do dirk

Nobena skrivnost ni, da je kraljica Elizabeta oboževala konje in vse povezano z njimi. Je pa presenetljivo, da je tudi sama včasih dirkala s konji. Pred pričetkom konjskih dirk Royal Ascot, so se člani kraljeve družine podali na konje in tekmovali med seboj. "Pri tem je nekaj zelo ganljivega, saj je v tej hitrosti kraljica občutila tisto svobodo, ki jo je redko imela," je še za Reuters povedal zgodovinar Matthew Denison.

princ charles Svet Zato je princ Charles postal kralj Karel kraljica elizabeta Svet Kdaj je v resnici umrla kraljica kraljica Elizabeta II. Liz Truss Svet Tako dobro je bila kraljica videti dva dneva pred smrtjo
Komentarjev 1
  • drecos123 15:38 09.september 2022.

    nisem vedel nič o tej drhali leni