Kritike Junckerju zaradi Putina

Foto: Epa
Foto: Epa
Plaz kritik predsedniku Evropske komisije Jeanu-Claudu Junckerju.
Oglej si celoten članek

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker se je znašel pod plazom kritik zaradi pisma, v katerem je ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu čestital za ponovno izvolitev, piše bruseljski spletni medij Politico. Mnogi menijo, da čestitke v času, ko Velika Britanija Rusiji očita napad z živčnim plinom na nekdanjega vohuna, niso primerne.

Juncker je v pismu Putinu, ki so ga Rusi v nedeljo z rekordno podporo izvolili za nov šestletni mandat na čelu države, med drugim obljubil, da bo "vedno partner pri izboljšanju varnostnega sodelovanja z Moskvo".

Evropski parlament Juncker Hrvatom podal lekcijo iz spodobnosti

"Vedno sem trdil, da so pozitivni odnosi med Evropsko unijo in Rusijo ključni za varnost naše celine," je v pismu, ki ga je objavil na družbenem omrežju Twitter, zapisal Juncker. Dodal je, da bi moral biti skupen cilj EU in Rusije oblikovanje vseevropskega varnostnega prostora, ki bi temeljil na sodelovanju. "Upam, da si boste v svojem četrtem mandatu prizadevali za ta cilj. V tovrstnih prizadevanjih bom vedno vaš partner," je še zapisal.

Junckerjevo pismo v Bruslju ni naletelo na pozitivne odzive. Evropski poslanec iz Velike Britanije Ashley Fox je med drugim ocenil, da se je Juncker s pismom skušal spraviti s človekom, ki ogroža varnost Zahoda. Pismo je označil za sramotno, dejstvo, da Juncker v njem ni omenil odgovornosti Rusije za napad na Skripala, pa "za bruhat".

Koordinator Evropskega parlamenta za brexit Guy Verhofstadt je tvitnil, da "zdaj ni čas za čestitke". Nekdanji belgijski premier vztraja, da morajo biti odnosi z Rusijo odvisni od spoštovanja mednarodnih pravil.

Putinov propagandni kanal Želite stabilnost na Balkanu? Vrnite Jugoslavijo!

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 15:14 22. Marec 2018.

    NWO satanistični kabala bančni mafijaši si močno želijo 3. svetovne vojne zato so dali zastrupiti ruska vohuna, da bi pospešili …

  • 13:32 21. Marec 2018.

    Ljubčki. čeprav imam Junckerja za klovna in nesposobnega birokrata, to da je čestital "izvolitev" (kakršna koli da je) je normalna …

  • 13:15 21. Marec 2018.

    Kakšna odgovorost, kakšni dokazi... Gnila zahodna transparentna propaganda... Tut za to so nesposobni, kot za vse ostalo. Če kdo ogroža …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.