Svet
3489 ogledov

Kritike Junckerju zaradi Putina

Andrej Plenković Jean Claude Juncker Epa
Plaz kritik predsedniku Evropske komisije Jeanu-Claudu Junckerju.

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker se je znašel pod plazom kritik zaradi pisma, v katerem je ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu čestital za ponovno izvolitev, piše bruseljski spletni medij Politico. Mnogi menijo, da čestitke v času, ko Velika Britanija Rusiji očita napad z živčnim plinom na nekdanjega vohuna, niso primerne.

Juncker je v pismu Putinu, ki so ga Rusi v nedeljo z rekordno podporo izvolili za nov šestletni mandat na čelu države, med drugim obljubil, da bo "vedno partner pri izboljšanju varnostnega sodelovanja z Moskvo".

Juncker Evropski parlament Svet Juncker Hrvatom podal lekcijo iz spodobnosti

"Vedno sem trdil, da so pozitivni odnosi med Evropsko unijo in Rusijo ključni za varnost naše celine," je v pismu, ki ga je objavil na družbenem omrežju Twitter, zapisal Juncker. Dodal je, da bi moral biti skupen cilj EU in Rusije oblikovanje vseevropskega varnostnega prostora, ki bi temeljil na sodelovanju. "Upam, da si boste v svojem četrtem mandatu prizadevali za ta cilj. V tovrstnih prizadevanjih bom vedno vaš partner," je še zapisal.

Junckerjevo pismo v Bruslju ni naletelo na pozitivne odzive. Evropski poslanec iz Velike Britanije Ashley Fox je med drugim ocenil, da se je Juncker s pismom skušal spraviti s človekom, ki ogroža varnost Zahoda. Pismo je označil za sramotno, dejstvo, da Juncker v njem ni omenil odgovornosti Rusije za napad na Skripala, pa "za bruhat".

Koordinator Evropskega parlamenta za brexit Guy Verhofstadt je tvitnil, da "zdaj ni čas za čestitke". Nekdanji belgijski premier vztraja, da morajo biti odnosi z Rusijo odvisni od spoštovanja mednarodnih pravil.

Vladimir Putin, mnenje RT o Jugoslaviji Putinov propagandni kanal Slovenija Želite stabilnost na Balkanu? Vrnite Jugoslavijo!

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 15:14 22.marec 2018.

    NWO satanistični kabala bančni mafijaši si močno želijo 3. svetovne vojne zato so dali zastrupiti ruska vohuna, da bi pospešili spopad. Ponavadi taka umazana dela izvaja Mosad. Tudi v Siriji so američani in izraelci bombardirali rusko oporišče. Ne pozabimo cilj ...prikaži več NWO kabala globalistov je zmanjšanje svetovne populacije iz sedmih milijard na pol milijarde čipiranih zombijev.

  • peromornar 13:32 21.marec 2018.

    Ljubčki. čeprav imam Junckerja za klovna in nesposobnega birokrata, to da je čestital "izvolitev" (kakršna koli da je) je normalna diplomatska poteza. Z druge strani, naš klovn Juncker bo moral bolj (ali manj) diplomatsko reševati nakopičene probleme E of f.....U. ...prikaži več Nakopičena birokracija, nenormalne plače in beneficije "posvečenih", zavožena politika in dojemanje prava in pravne unije, skratka...VELIKA ŠTALA!

  • Dušan Jakič 13:15 21.marec 2018.

    Kakšna odgovorost, kakšni dokazi... Gnila zahodna transparentna propaganda... Tut za to so nesposobni, kot za vse ostalo. Če kdo ogroža varnost EU je to ta anti ruska politika, ki smo ji priča vse od nezakonitega prevzema oblasti v ukrajini.