Svet
16932 ogledov

Juncker Hrvatom podal lekcijo iz spodobnosti

Juncker EPA
Predsednik Evropske komisije na svojstven način okrcal hrvaške parlamentarce.

Jean Claude Juncker je po govoru hrvaškega premierja Andreja Plenkovića jasno poudaril za Hrvaško pomembno informcijo, in sicer da bo Evropska unija vsekakor sofinancirala izgradnjo Pelješkega mostu. Nekaj težav je imel z izgovorjavo, a na koncu z nasmehom dejal, da vsi vemo, kje se nahaja ta most in da bo unija podprla gradnjo, kot podpira vse ostale projekte v Dalmaciji.

Dodal je, da financiranje ni pod nobenim vprašanjem in da ga ne bi mogla ogroziti niti revizija proračuna. V tem trenutku se je Juncker obrnil proti delu, kjer v Evropskem parlamentu sedijo hrvaški predstavniki.

"Samo en hrvaški predstavnik je v prostoru?" je vprašal Juncker in dodal, da bodo denar priskrbeli tudi brez aplauza hrvaških predstavnikov, s čimer si je zaslužil aplavz vseh ostalih prisotnih.

"Če bi napovedal financiranje mostu preko Sene, bi v dvorani zagrmel aplavz," je sklenil Juncker in dodal, da bo unija vsekakor še naprej skrbela tudi za razvoj novih članic.

Hrvaški ribiči in hrvaška policija Ribiči Slovenija Kdo bo plačal kazni, ki so prispele iz Hrvaške?

"Rešite spor!"

Juncker je medtem danes znova pozval k rešitvi spora o meji med Slovenijo in Hrvaško. "Gre za dvostranski problem, a tudi problem EU. Nujno ga je treba rešiti," je poudaril. Po poročanju STA je dodal, da je komisija v sporu ponudila pomoč, a nobena država še ni posegla po njej.

"Hrvaška in Slovenija sta odgovorni za ta problem, rešiti morata ta problem," je ponovil Juncker po govoru hrvaškega premierja Andreja Plenkovića o prihodnosti EU. Hrvaški premier sicer spora o meji s Slovenijo v govoru pred evropskimi poslanci ni omenjal, se je pa kasneje odzval na pripombe v razpravi.

Hrvaški ribiči Kazni ribičem Svet Hrvaška zagrozila Sloveniji zaradi kazni hrvaškim ribičem

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 44
  • Swap 09:25 07.februar 2018.

    Ka se spet pijancki kregajo hehe, k alkoholiki v gostilni

  • lotus 20:57 06.februar 2018.

    Kako ne razumete...vse je gluma in igra vse je dogovorjeno in rešeno samo malo šova mora biti take so pač direktive naših vladarjev in ne domačih

  • lotus 20:55 06.februar 2018.

    Roksa😂@ mamine gate bi prodali za en euro....to ste..žal...