Lidl umaknil križe s cerkev, desničarji pozivajo k bojkotu

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Nemški Lidl se je znašel sredi predvolilne kampanje v državi.
Oglej si celoten članek

Kandidat desne Alternative za Nemčijo Alexander Gauland je ostro kritiziral Lidl zaradi njegovega umika križev s fotografij cerkev na proizvodih. Za politika to pomeni kapitulacijo pred islamizmom.

"To, kar so storili odgovorni pri Lidlu, je le še en dokaz počasne a vztrajne islamizacije naše družbe," je poudaril Gauland v sporočilu za javnost.

Lidl je s fotografij cerkev na otoku Santorini, ki krasijo proizvode grške linije prehranskih proizvodov, umaknil križe, kar je omenjeni politik označil za izraz nespoštovanja grške kulture in krščanstva.

Foto: Lidl Lidl retušira fotografije cerkva

Nemce je pozval k bojkotu omenjene trgovske verige. "Če se naše trgovske verige odločijo za odstranitev krščanskih simbolov in s tem za podporo islamizmu, moramo resno pretehtati, ali bi sploh kupovali pri njih," izpostavlja Gauland.

Pred njim je na odstranjevanje krščanskih simbolov z Lidlovih proizvodov opozoril tudi praški kardinal Dominik Duka. Lastnik Lidla je Dieter Schwartz, s 37 milijardami evrov najbogatejši Nemec, so tamkajšnji mediji objavili pred dnevi.

Poceni vino Masovni pretepi v Lidlu

Opravičilo

Po številnih negativnih odzivih se je Lidl za svojo potezo retuširanja fotografij opravičil, češ, da je nedvomno šlo za napako. Izpostavili so še, da razumejo bes svojih strank.

Za omenjenega kardinala to ni dovolj; izpostavlja, da grenak okus vendarle ostaja in pri tem izrazil še bojazen, da je nemara to le začetek odstranjevanja križev iz cerkev.

Svet Hude kazni za sovražni govor na spletu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 22

  • 17:36 6. September 2017.

    Preklet lidl, kdo se mora komu prilagajati? Arabci nam v EU ali mi Arabcem gnilobe ene lidlovske smrdljive ma nikoli …

  • 10:22 6. September 2017.

    ko se bomo Evropejci zbrihtali bo prepozno

  • 09:01 6. September 2017.

    Ma kakšna podpora muslimanom. To je smešno. Na mesto, da bi se vprašali koliko tuje hrane je v trgovinah, se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.