Svet
33429 ogledov

Masovni pretepi v Lidlu

Šampanjec Profimedias
Kaos, gneča in pretep zaradi vina, ki ga je trgovska veriga v akciji ponujala po super ugodni ceni.

Tisoče potrošnikov je prejšnjo soboto stalo v vrstah pred Lidlovimi trgovinami v Veliki Britaniji. Trgovec je v akciji sicer dražje vino (Lidl ga prodaja pod oznako Allini Prosecco) močno pocenil, cena za šest steklenic je znašala dobrih 20 evrov.

Očitno so, kot piše Independent, Britanci smatrali, da gre za ponudbo stoletja, nekateri so celo kampirali pred trgovinami Lidla, vino so razprodali v rekordnem roku, nekateri kupci so ostali praznih rok.

Do najbolj drastičnih situacij je prišlo v Essexu, kjer so kupci med seboj celo fizično obračunavali za željeno vino. Policija je priprla pet ljudi, 17 jih je bilo poškodovanih, trije huje.

slovenija 08.04.10 guzva na avtocesti, gneca zaradi prometne nesrece, kolona voz Kaos na meji Svet Prišlo je do pretepa med vozniki

"Mislila sem si, da bo ponudba omejena, zato sem prišla zelo zgodaj, že ob 5.30 zjutraj. Bila sem zelo presenečena, pred menoj je v vrsti stalo že 45 ljudi, nekateri so pred trgovino celo kampirali," je za Southend News Network povedala ena izmed potrošnic. Povedala je, da je ob odprtju trgovine pred poslopje prišel njen vodja, ki je nagovoril ljudi. Takrat naj bi jih bilo v čakalni vrsti že okrog 600.

Vodja trgovine je povedal, da je ponudba omejena in da bodo zato vsakemu kupcu prodali le en zavoj po šest steklenic vina. Odločitev kupci niso dobro sprejeli, začeli so se drenjati proti vhodu, prišlo je celo do množičnega pretepa. "Dobila sem udarec v glavo in izgubila zavest. Ko sem prišla k sebi, je bilo vse vino že razprodano," je po pisanju omenjenega medija povedala Britanka.

Policija je potrdila, da so prijeli pet ljudi, in sicer zaradi kršenja javnega reda in miru, zaradi izrečenih groženj in nasilnega obnašanja.

Upokojenci Šentjur pri Celju Slovenija Zlomljen kolk: V domu starostnikov sta se stepla 69 in 83-letnik

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • Franjo Erman 16:26 02.september 2017.

    se pravi, da vzrok ni bil alkohol...

  • Tejč 10:06 01.september 2017.

    Lidl bi morali kaznovat zarad zavajanja. Naj pol ima polne zaloge tega vina, ne pa da ma 10 paketov, ki so v pičlih dveh minutah razprodani. Sramota za neko multinacionalko!

  • JONIJONI 20:54 31.avgust 2017.

    6x0,75l=4,5l Ni, da ki je nek biznis. Pri nas dobiš za ta denar več odličnega vina!