Masaker v Srbiji: prijeli očeta napadalca

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Srbska policija je prijela očeta 20-letnika, ki je prejšnji teden v okolici Mladenovca v osrednji Srbiji ubil osem ljudi, 12 pa jih je ranil. Zanj so odredili 48-urno pridržanje, danes poročajo srbski mediji.
Oglej si celoten članek

Da so prijeli očeta 20-letnika, so za srbske medije potrdili viri notranjega ministrstva. Oče je osumljen kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem ali eksplozivom, sodnik pa je zanj odredil 48-urno pridržanje.

Mladenič iz vasi Dubona, sin prijetega, ki so ga aretirali po strelskem pohodu, je zločin sicer priznal. Na predlog višjega tožilstva v Smederevu mu je bil prejšnji teden odrejen 30-dnevni pripor zaradi nevarnosti pobega, da ne bi vplival na priče, da ne bi v kratkem času ponovil kaznivega dejanja ali vznemirjal javnosti.

Osumljen je kaznivih dejanj umora, nedovoljene proizvodnje, posedovanja, nošenja in trgovanja z orožjem in razstrelivi ter kaznivega dejanja ugrabitve, ker je taksista z orožjem prisilil, da ga odpelje v drugo občino. Po ocenah srbskih pravnikov mu zaradi teže zločina grozi dosmrtni zapor.

Mladenič, ki bo oktobra dopolnil 21 let, je v treh vaseh blizu Mladenovca v četrtek zvečer iz vozečega vozila začel streljati z avtomatsko puško ter ubil osem ljudi, tudi policista in njegovo sestro. Po pokolu je pobegnil, policija pa ga je v obsežni operaciji prijela blizu Kragujevca. Ta napad se je zgodil le dan po strelskem pohodu v beograjski osnovni šoli, v katerem je 13-letnik ubil devet ljudi, sedem pa jih je ranil.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:43 10. Maj 2023.

    In zakaj spet črn trak čez oči. Morilcev se ne skriva. Polnoleten pa je tudi že!

  • 13:26 10. Maj 2023.

    No dobro, da v Srbiji poznajo dosmrtni zapor..

  • 12:28 10. Maj 2023.

    Vse korajžne ki radi streljajo ,naj gredo v vojno,jih rabijo na eni in na drugi strani,ne pa streljat po nedolžnih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.