Maščevanje vzeli v svoje roke

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Britanska policija je prijela tri moške, ki so osumljeni, da so ubili obsojenega morilca otroka.
Oglej si celoten članek

54-letni David Gaut je bil pred 33-timi leti obsojen za dosmrtno ječo zaradi brutalnega umora 17-mesečnega otroka. Novembra lani so ga iz zapora predčano izpustili, dolgo svobode ni užival.

V nekaj mesecih po prihodu iz zapora se je večkrat preselil, nazadnje v kraj New Tredegar, 17 kilometrov oddaljen od mesta, kjer je pred 33-timi leti ubil otroka svojega takratnega dekleta. V soboto so odkrili njegovo truplo, tudi on naj bi bil do smrti pretepen.

Sosedom je govoril, da je bil v zaporu zaradi umora vojaka in da je bilo sojenje zanj krivično, trdil je, da je nedolžen. Sosedje so kljub temu postali sumničavi, na koncu so prišli resnici do dna. Prišlek je bil obsojen na dosmrtno ječo zaradi tega, ker je do smrti pretepel 17-mesečnega otroka, ki mu ga je takratno dekle zaupalo v varstvo.

Brutalna smrt otroka

Preiskava je pokazala, da je moški otroku zlomil roko, prebil lobanjo, ga žgal po podplatih. Ko ga je ubil, ga je skril pod komodo. Ko se je dečkova mama vrnila domov, je imel z njo spolni odnos, ženska se ni zavedala, da v isti sobi leži truplo njenega otroka.

Ko ga je naslednje jutro našla, je bilo truplo polno modric predvsem na čelu, prsi in mednožja.

Moški se je na sojenju zagovarjal, da je šlo na nesrečni primer, da se je deček spotaknil in padel po stopnicah. Patolog je njegov zagovor ovrgel, obdukcija je pokazala, da so bili razlog smrti udarci, brce in metanje ob tla.

Obdukcija moškega še ni zaključena, a prve ugotovitve kažejo, da je bil tudi on pretepen do smrti. Policija je v zvezi s primerom prijela tri osumljence, preiskava še poteka.

Ubil jo je Dolenjska: Če mu je "najedala", jo je brcnil

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:10 10. Avgust 2018.

    Te tri ljudi bi morali oprostiti ali obsoditi kvečjemu na pogojno kazen! Ne vem, zakaj hudiča izpustijo iz zapora človeka, …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.