Slovenija > Črna kronika
6965 ogledov

Dolenjska: Če mu je "najedala", jo je brcnil

Zloraba otrok Shutterstock
61-letnik pokončal svojo ženo.

Na novomeškem sodišču se nadaljuje sojenje Silvu Palčiču, ki je a božični večer lani v Rumanji vasi pri Straži zabodel svojo soprogo, ki je zaradi ran izkrvavela. Tožilstvo je za dve kaznivi dejanji, za umor in nasilje v družini, predlagalo 29 let zapora.

Kot piše spletni portal Dolenjskilist.si, sta včeraj na sodišču pričali dve socialni delavki, Dubravka Hrovatič, ki se je ukvarjala z obdolženim, in Tanja Blatnik, ki je skušala pomagati njegovi pokojni soprogi. Zakonca sta se v obravnavi centra zaradi nasilja v družini znašla v lanskem letu, ko je bil moškemu izrečena prepoved približevanja.

Hrovatičeva je povedala, da moški sprva ni bil pripravljen na sodelovanje, nato pa je vendarle začel obiskovati skupino za pomoč odvisnim od alkohola. Sam je bil sicer prepričan, da nima težav z odvisnostjo od alkohola, vir težav je vedno videl v drugih, je povedala socialna delavka.

Dodala je, da ji je glede odnosa z ženo povedal, da se sicer dobro razumeta, da pa se včasih spreta, pri čemer sta glasna, poroča omenjeni spletni portal. Priznal je, da se to vedno zgodi, ko mu ona "najeda" zaradi alkohola. Zaradi tega jo je včasih brcnil v rit, je priznal.

Nož kri nasilje umor dokaz Slovenija Ko je slišal, da je žena še živa, se je vrnil in jo še večkrat zabodel

Svojo izpoved pred sodiščem je podala tudi Blatnikova, ki se je ukvarjala z žrtvijo. Povedala je, da se je moža bala, da je nepredvidljiv in da ni vedela, kako bo po izteku prepovedi približevanja. Žrtev je socialni delavki povedala, da je mož zadnjih pet let intenzivno posegal po alkoholu, zaradi česar so se njuni odnosi poslabšali. Povedala je, da jo zmerja, žali, brca in da je ljubosumen.

O namestitvi v varno hišo pokojna ni razmišljala, ker je imela oporo v svoji družini.

Sojenje 61-letniku se bo nadaljevalo jutri.

Iana Kasian Grozljivo Svet Ležal je v postelji ob njenem izmaličenem truplu

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • Tomaz_321 14:14 04.avgust 2018.

    Kakšni komentarji! Sram vas bodi!!! :(

  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 19:17 19.julij 2018.

    Je pa že bolje biti brez babe, da lahko vsaj piješ normalno!

  • Majazmaja 09:41 19.julij 2018.

    Sam je bil sicer prepričan, da nima težav z odvisnostjo od alkohola, vir težav je vedno videl v drugih -> tako kot vsi pijanci in ostali zasvojenci.