Svet
982 ogledov

Maščevanje vzeli v svoje roke

pest, pesti, spor, poškdoba Shutterstock
Britanska policija je prijela tri moške, ki so osumljeni, da so ubili obsojenega morilca otroka.

54-letni David Gaut je bil pred 33-timi leti obsojen za dosmrtno ječo zaradi brutalnega umora 17-mesečnega otroka. Novembra lani so ga iz zapora predčano izpustili, dolgo svobode ni užival.

V nekaj mesecih po prihodu iz zapora se je večkrat preselil, nazadnje v kraj New Tredegar, 17 kilometrov oddaljen od mesta, kjer je pred 33-timi leti ubil otroka svojega takratnega dekleta. V soboto so odkrili njegovo truplo, tudi on naj bi bil do smrti pretepen.

Sosedom je govoril, da je bil v zaporu zaradi umora vojaka in da je bilo sojenje zanj krivično, trdil je, da je nedolžen. Sosedje so kljub temu postali sumničavi, na koncu so prišli resnici do dna. Prišlek je bil obsojen na dosmrtno ječo zaradi tega, ker je do smrti pretepel 17-mesečnega otroka, ki mu ga je takratno dekle zaupalo v varstvo.

Nož kri nasilje umor dokaz Slovenija Ko je slišal, da je žena še živa, se je vrnil in jo še večkrat zabodel

Brutalna smrt otroka

Preiskava je pokazala, da je moški otroku zlomil roko, prebil lobanjo, ga žgal po podplatih. Ko ga je ubil, ga je skril pod komodo. Ko se je dečkova mama vrnila domov, je imel z njo spolni odnos, ženska se ni zavedala, da v isti sobi leži truplo njenega otroka.

Ko ga je naslednje jutro našla, je bilo truplo polno modric predvsem na čelu, prsi in mednožja.

Moški se je na sojenju zagovarjal, da je šlo na nesrečni primer, da se je deček spotaknil in padel po stopnicah. Patolog je njegov zagovor ovrgel, obdukcija je pokazala, da so bili razlog smrti udarci, brce in metanje ob tla.

Obdukcija moškega še ni zaključena, a prve ugotovitve kažejo, da je bil tudi on pretepen do smrti. Policija je v zvezi s primerom prijela tri osumljence, preiskava še poteka.

Zloraba otrok Ubil jo je Slovenija Dolenjska: Če mu je "najedala", jo je brcnil

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Janez_53 13:10 10.avgust 2018.

    Te tri ljudi bi morali oprostiti ali obsoditi kvečjemu na pogojno kazen! Ne vem, zakaj hudiča izpustijo iz zapora človeka, obsojenega na dosmrtni zapor zaradi grozovitega zločina nad nedolžnim otročkom?

Sorodne novice