Na Hrvaškem potrdili dva nova primera okužb s koronavirusom

Foto: Epa
Foto: Epa
O prvih primerih okužb poročajo tudi iz baltskih držav in Podsaharske Afrike
Oglej si celoten članek

Na Hrvaškem so zabeležili dva nova primera okužbe s koronavirusom. Minister za zdravje Vili Beroš je povedal, da gre za osebe, ki so bile v kontaktus s sedaj okuženimi. Prva nova okužba je bila potrjena v Zagrebu, druga v Reki. Na Hrvaškem so tako skupaj potrdili pet okužb.

Koronavirus "Prijatelji mi pišejo, da sem ga moral močno za****, da nisem okužil dekleta"

Prve okužbe na Baltiku

O prvih primerih poročajo tudi z baltskih držav. Litva je danes potrdila prvi primer okužbe z novim koronavirusom. Z boleznijo covid-19 je zbolela 39-letnica, ki se je vrnila iz Italije. Prvi primer so zabeležili tudi na Novi Zelandiji in v Nigeriji, v Južni Koreji pa je število potrjenih okužb preseglo 2000.

Zdravje Okužen sem s koronavirusom. Kaj naj naredim?

Foto: Profimedia Koronavirus v Italiji

Litovska vlada je danes potrdila, da žensko, ki je bila v Veroni, zdravijo zaradi blagih simptomov koronavirusne bolezni v bolnišnici na severu države. Njeno družino opazujejo zaradi morebitne okužbe.

Prednjači Italija s 650 primeri

V Evropi žarišče izbruha ostaja Italija, kjer so potrdili okoli 650 okužb. Umrlo je 17 ljudi.

Zdravje Vse, kar moramo vedeti o koronavirusu

V Novi Zelandiji so okužbo potrdili pri osebi, ki je v državo prišla iz Irana preko Balija. Osebo, ki je v svojih 60. letih, obravnavajo v bolnišnici v Aucklandu. Domnevno naj bi šlo za državljanko Nove Zelandije, ki je prispela v Auckland v sredo.

Oblasti so pozvale vse potnike, ki so bili na istem letalu, naj stopijo v stik z njimi, če so zaskrbljeni. So pa zagotovili, da imajo zadevo pod nadzorom.

Prvi primer okužbe v Podsaharski Afriki

Prvi primer okužbe so zabeležili tudi v Podsaharski Afriki. V Nigeriji so okužbo potrdili pri Italijanu, ki se je vrnil v mesto Lagos.

Kaj je res in kaj ne? Preverite: Miti in resnice o koronavirusu

V Južni Koreji 256 novih primerov

V Južni Koreji so danes potrdili 256 novih primerov okužbe, s čimer je skupno število doslej okuženih naraslo na 2022, so sporočile oblasti. Več kot 90 odstotkov vseh bolezni je v mestu Daegu na jugu države in v sosednji provinci North Gyeongsang. Zaradi covida-19 je doslej umrlo 13 oseb.

Foto: Profimedia Koronavirus

Župan Deaguja ocenjuje, da bi lahko v mestu število okuženih naraslo na 3000.

Na Kitajskem se zadeve umirjajo

Na Kitajskem so sicer v zadnjem dnevu zabeležili 44 novih primerov smrti in 327 novih okužb, kar je najnižje število novih okužb v zadnjem mesecu. Skupno je na Kitajskem zaradi novega koronavirusa umrlo 2788 ljudi, okužilo pa se jih je skoraj 79.000.

Svet Na ladji v Mehiki, na kateri so sumili na koronavirus, več Slovencev

Po celem svetu se je skupno do sedaj z novim koronavirusom okužilo več kot 83.000 ljudi, od tega jih je okoli 36.500 že ozdravelo. Umrlo jih je več kot 2800.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.