Na tem hrvaškem letališču dnevno odkrijejo več okužb

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Splitsko-dalmatinska županija se sooča s povišanjem števila potrjenih okužb, tudi pri turistih na letališču v Splitu.
Oglej si celoten članek

Splitsko-dalmatinska županija na vrhuncu turistične sezone ob povečanju števila turistov beleži tudi višje število okuženih, med katerimi prevladuje okužba z različico delta.

"Turistov smo se veselili, vendar je treba situacijo nadzorovati, zato morajo pripraviti covid certifikate. Obstajajo tudi predlogi, da bi morali opraviti teste ob vstopu v državo, saj različica delta prevladuje ne le v Angliji, temveč tudi pri nas," je za HRT dejala Željka Karin, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Poudarila je tudi, da imajo na letališču v Splitu kontrolno točko, kjer lahko zelo dobro nadzorujejo vstop in izstop turistov iz države. "Trenutno dnevno odkrijemo 5-6 turistov, ki imajo pozitiven hitri test. Takoj jih postavimo v samoizolacijo in to ugotovitev potrdimo s PCR testom. Po 10 dneh ponovno odvzamemo bris in turist lahko nadaljuje pot,'' je pojasnila Karin.

Slabe napovedi Na Hrvaškem ponovna zaostritev ukrepov

Četrti val Na Hrvaškem konec sezone že 5. avgusta?

V zvezi s trenutnimi razmerami v Splitsko-dalmatinski županiji je poudarila, da "stanje ni zaskrbljujoče, vendar ni zadovoljivo. Naše število narašča, število hospitaliziranih pa se je povečalo. Epidemiološke ukrepe je treba okrepiti, ker dokler ne bomo precepljeni in dokler ne bo cepivo začelo delovati, bo epidemija izbruhnila," še poroča portal Index.hr.

V zadnjih 24 urah je bilo zabeleženih 191 novih primerov ob 4025 opravljenih testih.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.