Svet
3937 ogledov

Na tem hrvaškem letališču dnevno odkrijejo več okužb

Profimedia
Splitsko-dalmatinska županija se sooča s povišanjem števila potrjenih okužb, tudi pri turistih na letališču v Splitu.

Splitsko-dalmatinska županija na vrhuncu turistične sezone ob povečanju števila turistov beleži tudi višje število okuženih, med katerimi prevladuje okužba z različico delta.

"Turistov smo se veselili, vendar je treba situacijo nadzorovati, zato morajo pripraviti covid certifikate. Obstajajo tudi predlogi, da bi morali opraviti teste ob vstopu v državo, saj različica delta prevladuje ne le v Angliji, temveč tudi pri nas," je za HRT dejala Željka Karin, direktorica Zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Poudarila je tudi, da imajo na letališču v Splitu kontrolno točko, kjer lahko zelo dobro nadzorujejo vstop in izstop turistov iz države. "Trenutno dnevno odkrijemo 5-6 turistov, ki imajo pozitiven hitri test. Takoj jih postavimo v samoizolacijo in to ugotovitev potrdimo s PCR testom. Po 10 dneh ponovno odvzamemo bris in turist lahko nadaljuje pot,'' je pojasnila Karin.

Hrvaška turizem Zadar Slabe napovedi Svet Na Hrvaškem ponovna zaostritev ukrepov Hrvaška obala Četrti val Svet Na Hrvaškem konec sezone že 5. avgusta?

V zvezi s trenutnimi razmerami v Splitsko-dalmatinski županiji je poudarila, da "stanje ni zaskrbljujoče, vendar ni zadovoljivo. Naše število narašča, število hospitaliziranih pa se je povečalo. Epidemiološke ukrepe je treba okrepiti, ker dokler ne bomo precepljeni in dokler ne bo cepivo začelo delovati, bo epidemija izbruhnila," še poroča portal Index.hr.

V zadnjih 24 urah je bilo zabeleženih 191 novih primerov ob 4025 opravljenih testih.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.