Na vrata mu trka ta pomemben gost

Foto: Epa
Foto: Epa
Severnokorejski mediji poročajo, da se z voditeljem Kim Jong-unom želi sestati oziroma se je z njim pripravljen sestati pomemben svetovni voditelj.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je v čestitki Severni in Južni Koreji ob njunem dnevu osvoboditve sporočil, da se je pripravljen sestati s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom, danes poročajo severnokorejski mediji. Do tega srečanja bi lahko prišlo že kmalu, je v Pjongjang sporočil Putin.

Putin je že junija posredoval vabilo Kimu in južnokorejskemu predsedniku Moon Jae-inu, da se prihodnji mesec udeležita gospodarskega foruma v Vladivostoku na Daljnem ruskem vzhodu. Ni jasno, kakšne odgovore je dobil, je pa vabilo ponovil danes, ob nacionalnem prazniku, ki ga obe Koreji obeležujeta na dan kapitulacije Japonske v drugi svetovni vojni pred 73 leti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Potrjujem, da sem se pripravljen sestati z vami že kmalu, da bi se pogovorili o nujnih vprašanjih v dvostranskih odnosih in o pomembnih zadevah v regiji," je sporočil Putin v pismu, ki ga je objavila severnokorejska tiskovna agencija KCNA.

Pismo ni vsebovalo kakšnega specifičnega datuma, kdaj naj bi do tega srečanja prišlo.

Srečanje Rusija: Hudič je v podrobnostih

Odgovori Putin tudi o nevarnosti tretje vojne

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.