Svet
1886 ogledov

Na vrata mu trka ta pomemben gost

Savdski kralj, Vladimir Putin Epa
Severnokorejski mediji poročajo, da se z voditeljem Kim Jong-unom želi sestati oziroma se je z njim pripravljen sestati pomemben svetovni voditelj.

Ruski predsednik Vladimir Putin je v čestitki Severni in Južni Koreji ob njunem dnevu osvoboditve sporočil, da se je pripravljen sestati s severnokorejskim voditeljem Kim Jong-unom, danes poročajo severnokorejski mediji. Do tega srečanja bi lahko prišlo že kmalu, je v Pjongjang sporočil Putin.

Putin je že junija posredoval vabilo Kimu in južnokorejskemu predsedniku Moon Jae-inu, da se prihodnji mesec udeležita gospodarskega foruma v Vladivostoku na Daljnem ruskem vzhodu. Ni jasno, kakšne odgovore je dobil, je pa vabilo ponovil danes, ob nacionalnem prazniku, ki ga obe Koreji obeležujeta na dan kapitulacije Japonske v drugi svetovni vojni pred 73 leti, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Potrjujem, da sem se pripravljen sestati z vami že kmalu, da bi se pogovorili o nujnih vprašanjih v dvostranskih odnosih in o pomembnih zadevah v regiji," je sporočil Putin v pismu, ki ga je objavila severnokorejska tiskovna agencija KCNA.

Pismo ni vsebovalo kakšnega specifičnega datuma, kdaj naj bi do tega srečanja prišlo.

Kim Džong Un Donald Trump Singapur srečanje Srečanje Svet Rusija: Hudič je v podrobnostih Vladimir Putin Odgovori Svet Putin tudi o nevarnosti tretje vojne

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.