Nemci potrebujejo 1,5 milijona delavcev. Teh poklicev največ.

Foto: EPA
Foto: EPA
V Nemčiji še vedno trend pomanjkanja delavcev.
Oglej si celoten članek

Nemčija potrebuje skoraj 1,5 milijona delavcev. V prvi četrtini letošnjega leta je bilo nezasedenih 1,38 milijona delovnih mest, kar je skoraj 200 tisoč več kot v enakem obdobju lanskega leta, je včeraj sporočila Zvezna agencija za zaposlovanje, ki navaja, da je še naprej največje pomanjkanje za delavci s srednješolsko izobrazbo.

"Trg dela ni občutljiv na potencialne nevarnosti, ki izhajajo iz nekaterih napovedi, da bi gospodarska rast utegnila oslabeti. Število nezasedenih delovnih mest je v začetku leta upadlo, kar je povezano s sezonskim gibanjem. Če pogledamo vse štiri mesece, pa je trend iskanja delovne sile še vedno v porastu," je povedal Alexander Kubis z Inštituta za raziskovanje trga dela, ki deluej v povezavi z Agencijo za zaposlovanje.

Glede na sveže podatke je največja potreba v sektorju storitvenih dejavnosti, sledita gradbeništvo in zdravstvo.

Največ na nemškem trgu iščejo delavce s srednješolsko izobrazbo, še naprej pa tudi inženirje kemijskega področja, strojništva in gradbeništva. V porastu je tudi iskanje nekvalificirane delovne sile.

iščejo ta kader Rekordno povpraševanje po delavcih v Nemčiji

Lastniki hotelov Prosijo delavce, dvigujejo plače, dajejo bonuse ...

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 13

  • 19:45 15. Maj 2019.

    sej so sami raketni znanstveniki pa kemiki prišli iz arabskih držav v nemčijo

  • 16:46 15. Maj 2019.

    Ej, runklni, v Nemčijo je prišlo nekaj manj kot kot 2mio ljudi. Od tega 1/3 otrok, žensk, starejših. Pri delovno …

  • 12:53 15. Maj 2019.

    Ne morem razumeti prišlo je 2,5 miljona migrantov samih inžinirjev (po poročanju slovenskih levičarjev) pša nimajo delavcev!? Zadeva je lahko …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.