Svet
5950 ogledov

Nemci potrebujejo 1,5 milijona delavcev. Teh poklicev največ.

Delavec EPA
V Nemčiji še vedno trend pomanjkanja delavcev.

Nemčija potrebuje skoraj 1,5 milijona delavcev. V prvi četrtini letošnjega leta je bilo nezasedenih 1,38 milijona delovnih mest, kar je skoraj 200 tisoč več kot v enakem obdobju lanskega leta, je včeraj sporočila Zvezna agencija za zaposlovanje, ki navaja, da je še naprej največje pomanjkanje za delavci s srednješolsko izobrazbo.

"Trg dela ni občutljiv na potencialne nevarnosti, ki izhajajo iz nekaterih napovedi, da bi gospodarska rast utegnila oslabeti. Število nezasedenih delovnih mest je v začetku leta upadlo, kar je povezano s sezonskim gibanjem. Če pogledamo vse štiri mesece, pa je trend iskanja delovne sile še vedno v porastu," je povedal Alexander Kubis z Inštituta za raziskovanje trga dela, ki deluej v povezavi z Agencijo za zaposlovanje.

Glede na sveže podatke je največja potreba v sektorju storitvenih dejavnosti, sledita gradbeništvo in zdravstvo.

Največ na nemškem trgu iščejo delavce s srednješolsko izobrazbo, še naprej pa tudi inženirje kemijskega področja, strojništva in gradbeništva. V porastu je tudi iskanje nekvalificirane delovne sile.

Proizvodnja iščejo ta kader Svet Rekordno povpraševanje po delavcih v Nemčiji slovenija 15.07.10 studentsko delo, natakarica, lobi, modra hisa, foto: nik rova Lastniki hotelov Svet Prosijo delavce, dvigujejo plače, dajejo bonuse ...

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • perhan63 19:45 15.maj 2019.

    sej so sami raketni znanstveniki pa kemiki prišli iz arabskih držav v nemčijo

  • Borut_Bavarski 16:46 15.maj 2019.

    Ej, runklni, v Nemčijo je prišlo nekaj manj kot kot 2mio ljudi. Od tega 1/3 otrok, žensk, starejših. Pri delovno sposobnih so jih zaposlili že malo manj kot pol milijona, še par stotisočih se jih usposablja. Delo, jezik, ipd ... ...prikaži več Se pravi, vaše idotske rasisitične izraze o nedelavni golazni in inženirjih si jih lahko nekam vtaknete.... Banda lena podalpska. Se bojite, da vam bodo socialo požrl, ker se vam ne da delat in živite sami kot pijavke?

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 12:53 15.maj 2019.

    Ne morem razumeti prišlo je 2,5 miljona migrantov samih inžinirjev (po poročanju slovenskih levičarjev) pša nimajo delavcev!? Zadeva je lahko zakomplicirana!! Ali prišlekom ni za delo ali so totalno nesposobni verjetno pa kot je v islamu navada čakajo,da bodo ženske delale za njih!!