Neverjetna poteza Putina. Neverjetno, na koga se je spravil.

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Organizacijo so označili za nezaželeno.
Oglej si celoten članek

Rusija je danes mednarodno okoljevarstveno organizacijo Greenpeace obtožila protiruske propagande in pozivov h gospodarski izolaciji Rusije ter jo označila za nezaželeno. Označitev kriminalizira delo vseh organizacij, ki uporabljajo blagovno znamko Greenpeacea, zaposlenim v teh organizacijah pa grozi kazenski pregon.

"Dejavnosti mednarodne nevladne neprofitne organizacije Greenpeace International na ozemlju Rusije (...) so bile priznane kot nezaželene," je v izjavi zapisal urad ruskega generalnega državnega tožilca. Dodal je, da se aktivisti Greenpeacea od začetka vojne v Ukrajini ukvarjajo s "protirusko propagando" in pozivajo h gospodarski izolaciji države.

Po mnenju urada Greenpeace predstavlja "grožnjo temeljem ustavnega reda in varnosti" v Rusiji, prizadevanja organizacije pa so "usmerjena v destabilizacijo družbenopolitičnih razmer in poskus protiustavne spremembe oblasti v državi", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Okoljske dejavnosti Greenpeacea dejansko spremlja aktivno spodbujanje političnega stališča, poskusi vmešavanja v notranje zadeve države in so namenjeni spodkopavanju njenih gospodarskih temeljev," je urad še zapisal v izjavi.

Svet Henry Kissinger: "Kar počne Evropa, je zelo nevarno!" Foto/Video Putin udrihal po Zahodu, vojska zasedla moskovske ulice

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 38

  • 12:33 22. Maj 2023.

    Ta grinpis združba ogroža tudi evropski red, saj nam neumorno dobavlja nezakonite migrante kamorkoli je le mogoče. Denar jim ne …

  • 07:56 22. Maj 2023.

    Največji zdrahar na svetu so ZDA, ki so za svoje interese sprožili že nič koliko državnih udarov in spopadov po …

  • 09:21 21. Maj 2023.

    Bravo Putin, najprej si raketiral vsa mesta v Ukrajini, kjer naj bi živeli ruski prebivalci ! Nato si izjavil da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.