Neverjetno število okuženih zdravstvenih delavcev

Foto: Epa Koronavirus v Italiji
Zaradi posledic okužbe z novim koronavirusom je v 57. letu starosti umrl tudi sekretar italijanske federacije zdravnikov splošne medicine Marcello Natali, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.
Oglej si celoten članek

Natali ni imel predhodno nobenih resnih zdravstvenih težav, po hospitalizaciji v Cremoni so ga premestili v Milano, kjer je bil na intenzivni negi zaradi hude pljučnice. Natali je delal kot družinski zdravnik na območju Codogna. 

Pred dnevi je denimo z okužbo z novim koronavirusom umrla 75-letna anesteziska Chiara Filipponi iz bolnišnice Portogruaro, ki je bila že predhodno hudo bolna. Kmali za njo je zaradi posledic koronavirusa umrl tudi 67-letni zdravnik Roberto Stella, ki je bil med drugim predsednik reda zdravnikov in zobzdravnikov v provinici Varese. Kot smo pisali, je zaradi novega virusa umrl tudi sicer zdrav 46-letni operator italjanske reševalne službe Diego Bianca ...

Na robu zloma Med številnimi umrlimi tudi 46-letni Diego

2.629 okuženih zdravstvenih delavcev

Medtem je fundacija Gimbe objavila študijo, po kateri je število okuženih zdravstvenih delavcev s koronavirusom po vsej Italiji zelo visoko, in sicer kar 8,3 odstotka vseh okuženih. Govori se torej o več kot 2.600 okuženih zdravstvenih delavcih.

"Število okuženih zdravstvenih delavcev je ogromno. 8,3 odstotka vseh primeov je dvakratnik številke s Kitajske," je tvitnil predsednik federacije Gimbe Nino Cartabellotta.

Po njegovih besedah so zdravstveni delavci po vsej Italiji brez potrebne ustrezne zaščitne opreme. "Do 11. marca te številke nismo poznali, zdaj nam številka o 2.629 okuženih zdravstvenih delavcih pove, da ti niso zadostno zaščiteni," opozarja.

Koronavirus Zadnja napoved: datum vrhunca v Italiji

V Italiji je v torek število vseh potrjenih okužb z novim koronavirusom naraslo na 31.506, kar je 12,6 odstotka več kot v ponedeljek. Pred tem so dnevno beležili tudi od 17- do 21-odstotno rast okužb. Število mrtvih zaradi covida-19 je naraslo na 2.503.
 

anja.scuka@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.