Ni jima želel oddati apartmaja, to se mu je zgodilo zdaj

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Primer, ki je v lanskem letu odmeval s Hrvaške, zdaj dobiva nadaljevanje.
Oglej si celoten članek

Ko je Brazilec Fabiano Vallim preko aplikacije Booking.com v Zadru s strani najemnika apartmaja prosil za zakonsko posteljo za homoseksualni par, mu je slednji sporočil, da v apartmaju ne sprejema gejevskih parov.

Zdaj je Okrožno državno tožilstvo v Zadru vložilo obtožnico zoper 66-letnega lastnika apartmaja, ki je zavrnil rezervacijo paru iz Brazilije. Očitajo mu kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, poročajo hrvaški mediji.

"Moškega obtožnica bremeni, da je 5. avgusta lani kot lastnik apartmaja v Zadru, potem ko je pred tem Brazilec rezerviral za sebe in svojega soproga namestitev v njegovem apartmaju, storil kaznivo dejanje, čeprav je vedel, da je prepovedano odpovedati namestitev stranki zaradi njene spolne usmeritve."

Diskriminatorno V Zadru zavrnili homoseksualce, menda zaradi obnašanja Slovencev

Vallim je na Twitterju objavil, da je želel obiskati Hrvaško in da je namestitev rezerviral preko strani Booking.com. Čeprav ni objavil celotne komunikacije z lastnikom apartmaja, je objavil posnetek zaslona, na katerem je jasno razvidno, da je rezervacija odpovedana zato, ker v apartmaju ne želijo sprejemati homoseksualnih parov.

Med drugim se je Brazilec pritožil tudi Bookingu - lastniki slednjega so Nizozemci - ki je z lastnikom apartmaja prekinil sodelovanje.

66-letnemu lastniku apartmaja iz Zadra zda, še poročajo hrvaški mediji, grozi tri leta zapora.

Zadar Ni želel gejev, posledice so že tu

Foto: Shutterstock Zadar

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 21:59 2. Oktober 2019.

    Kdo pa lahko prisili lastnika,da mora sobo oddati gejem ali lezbijkam?? Na bokingu bi moralo biti jasno razvidno,da gre za …

  • 21:53 2. Oktober 2019.

    En mali začetniški kiks, vsem, ki si takih gostov NE želijo: Žal ja ta termin, prvakar, zaseden..

  • 21:06 2. Oktober 2019.

    ma stari je car...ne oddajat pedrom pa lezbijkam

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.