Svet
15318 ogledov

Ni jima želel oddati apartmaja, to se mu je zgodilo zdaj

Zadar Profimedias
Primer, ki je v lanskem letu odmeval s Hrvaške, zdaj dobiva nadaljevanje.

Ko je Brazilec Fabiano Vallim preko aplikacije Booking.com v Zadru s strani najemnika apartmaja prosil za zakonsko posteljo za homoseksualni par, mu je slednji sporočil, da v apartmaju ne sprejema gejevskih parov.

Zdaj je Okrožno državno tožilstvo v Zadru vložilo obtožnico zoper 66-letnega lastnika apartmaja, ki je zavrnil rezervacijo paru iz Brazilije. Očitajo mu kršenje človekovih pravic in temeljnih svoboščin, poročajo hrvaški mediji.

"Moškega obtožnica bremeni, da je 5. avgusta lani kot lastnik apartmaja v Zadru, potem ko je pred tem Brazilec rezerviral za sebe in svojega soproga namestitev v njegovem apartmaju, storil kaznivo dejanje, čeprav je vedel, da je prepovedano odpovedati namestitev stranki zaradi njene spolne usmeritve."

Zadar Diskriminatorno Svet V Zadru zavrnili homoseksualce, menda zaradi obnašanja Slovencev

Vallim je na Twitterju objavil, da je želel obiskati Hrvaško in da je namestitev rezerviral preko strani Booking.com. Čeprav ni objavil celotne komunikacije z lastnikom apartmaja, je objavil posnetek zaslona, na katerem je jasno razvidno, da je rezervacija odpovedana zato, ker v apartmaju ne želijo sprejemati homoseksualnih parov.

Med drugim se je Brazilec pritožil tudi Bookingu - lastniki slednjega so Nizozemci - ki je z lastnikom apartmaja prekinil sodelovanje.

66-letnemu lastniku apartmaja iz Zadra zda, še poročajo hrvaški mediji, grozi tri leta zapora.

Zadar Zadar Svet Ni želel gejev, posledice so že tu

Zadar | Avtor: Shutterstock Shutterstock

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 9
 • Avatar omega_v6
  omega_v6 21:59 02.oktober 2019.

  Kdo pa lahko prisili lastnika,da mora sobo oddati gejem ali lezbijkam?? Na bokingu bi moralo biti jasno razvidno,da gre za gejevski par!!

 • kapibara1 21:53 02.oktober 2019.

  En mali začetniški kiks, vsem, ki si takih gostov NE želijo: Žal ja ta termin, prvakar, zaseden..

 • perhan63 21:06 02.oktober 2019.

  ma stari je car...ne oddajat pedrom pa lezbijkam

Sorodne novice