Ni še konec drame: Nove težave za turško ladjo

Foto: MMPI turška tovorna ladja Haksa Foto: MMPI turška tovorna ladja Haksa Foto: MMPI turška tovorna ladja Haksa
Nove težave s turško ladjo, ki je začela toniti v bližini hrvaškega otoka Jabuka.
Oglej si celoten članek

Turška tovorna ladja Haksa se je v nedeljo zjutraj znašla v hudih težavah v bližini otoka Jabuka. Na ladji se je pojavila razpoka, zaradi katere je v trup ladje začela vdirati voda. Zasilno jim je uspelo sanirati razpoko, zato so se odločili, da bodo z vlačilcem ladjo odvlekli v Trogir. 

Hrvaška Drama na morju: To bodo naredili z nesrečno ladjo

A med vleko proti Trogirju so se pojavile nove težave. Okoli 1. ure ponoči so se morali ustaviti, saj je v trup ladje spet začela vdirati voda, so za dnevnik.hr potrdili v splitskem pristanišču. Pojavila se je nova razpoka, ki ni v bližini razpoke, zaradi katere so se sprva znašli v težavah. 

Foto: MMPI turška tovorna ladja Haksa

Pristojni so se odločili, da bodo novo razpoko začasno sanirali in nadaljevali s črpanjem vode iz trupa ladje. Kdaj bodo prispeli v Trogir, tako ni znano. Za samo pot do tja bodo sicer potrebovali še nekje štiri do pet ur. 

Na turški tovorni ladji ni več nikogar, saj so z nje evakuirali tudi kapitana in štiri člane posadke, ki so na ladji vztrajali tudi po tem, ko so z nje že v nedeljo dopoldne evakuirali osem ljudi. 

Svet V hrvaškem morju tone tovorna ladja

Ladja, ki je bila namenjena v koprsko pristanišče, prevaža magnezit, ki naj ne bi predstavljal tveganja za onesnaženje mora. Na krovu je poleg tega tudi približno 70 ton pogonskega goriva in olja, a za zdaj ne poročajo o tem, da bi prišlo do kakršnega koli onesnaženja morja. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 11:43 18. Junij 2018.

    taka stara in dotrajana ladja sploh ne bi smela več pluti. to ni za popravljat več ampak samo še za …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.