Svet
11697 ogledov

Drama na morju: To bodo naredili z nesrečno ladjo

Ladja
V Jadranskem morju nesreča turške ladje, namenjene v koprsko pristanišče.

Turška tovorna ladja Haska je v jutranjih urah sporočila, da ima v bližini arhipelaga Jabuka severozahodno od otoka Vis težave. Voda je vdrla v podpalubje, zato je stekla obsežna reševalna akcija. 

Ko so prve ladje prispele na pomoč, so storili vse, da bi zaustavili prodiranje vode v trup ladje. "Odprtina se je pojavila med skladiščem in strojnico, zato smo tisti del prelepili z aluminijasto ploščo, kar je ustavilo prodiranje vode," je na popoldanski tiskovni konferenci povedal pomočnik ministra, pristojnega za pomorstvo, promet in infrastrukturo Siniša Orlić. 

Okoli 12. ure je iz Trogirja izplul vlačilec, ki naj bi po zadnjih informacijah do turške ladje prispel okrog 19. ure. Od tam naj bi jo odvlekel nazaj v ladjedelnico v Trogirju. Za pot naj bi porabili okoli deset ur. 

Ladja Haksa | Avtor: MMPI MMPI

Ladja Svet V hrvaškem morju tone tovorna ladja

Orlić je zavrnil informacije, da ladja ni bila v stanju za plovbo in da je prevažala nevaren tovor. Dodal je, da so bile razmere resne in da je dopoldne kazalo, da bi ladja lahko potonila, a je zdaj ta strah odveč. 

Posadko tovorne ladje so delno evakuirali. Osem so jih prepeljali v Split, medtem ko so kapitan in štirje člani posadke ostali na krovu. 

Ladja prevaža 3.000 ton minerala magnezit, ki se uporablja za izdelavo ognjeodpornih materialov, poleg tega pa je na njej še 70 ton pogonskega goriva in drugih maziv. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • Avatar Askotta
    Askotta 00:38 18.junij 2018.

    Dobrodošli na najboljši seks Dating site = = > > Sexydrom.com