Svet
4350 ogledov

Ni še konec drame: Nove težave za turško ladjo

turška tovorna ladja Haksa
1/3
MMPI
Nove težave s turško ladjo, ki je začela toniti v bližini hrvaškega otoka Jabuka.

Turška tovorna ladja Haksa se je v nedeljo zjutraj znašla v hudih težavah v bližini otoka Jabuka. Na ladji se je pojavila razpoka, zaradi katere je v trup ladje začela vdirati voda. Zasilno jim je uspelo sanirati razpoko, zato so se odločili, da bodo z vlačilcem ladjo odvlekli v Trogir. 

Ladja Hrvaška Svet Drama na morju: To bodo naredili z nesrečno ladjo

A med vleko proti Trogirju so se pojavile nove težave. Okoli 1. ure ponoči so se morali ustaviti, saj je v trup ladje spet začela vdirati voda, so za dnevnik.hr potrdili v splitskem pristanišču. Pojavila se je nova razpoka, ki ni v bližini razpoke, zaradi katere so se sprva znašli v težavah. 

turška tovorna ladja Haksa | Avtor: MMPI MMPI

Pristojni so se odločili, da bodo novo razpoko začasno sanirali in nadaljevali s črpanjem vode iz trupa ladje. Kdaj bodo prispeli v Trogir, tako ni znano. Za samo pot do tja bodo sicer potrebovali še nekje štiri do pet ur. 

Na turški tovorni ladji ni več nikogar, saj so z nje evakuirali tudi kapitana in štiri člane posadke, ki so na ladji vztrajali tudi po tem, ko so z nje že v nedeljo dopoldne evakuirali osem ljudi. 

Ladja Svet V hrvaškem morju tone tovorna ladja

Ladja, ki je bila namenjena v koprsko pristanišče, prevaža magnezit, ki naj ne bi predstavljal tveganja za onesnaženje mora. Na krovu je poleg tega tudi približno 70 ton pogonskega goriva in olja, a za zdaj ne poročajo o tem, da bi prišlo do kakršnega koli onesnaženja morja. 

Komentarjev 5
  • inside 11:43 18.junij 2018.

    taka stara in dotrajana ladja sploh ne bi smela več pluti. to ni za popravljat več ampak samo še za razrez.....