Razmere se slabšajo, zelene zgolj še tri države

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Nov zemljevid ECDC - Slovenija še naprej ostaja v skupini temnordečih držav.
Oglej si celoten članek

Nov epidemiološki zemljevid Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) kaže, da je Slovenija še vedno obarvana v temno rdečo barvo.

Temno rdeče so poleg Slovenije tako kot prejšnji teden obarvani tudi Romunija, Bolgarija, Litva, Latvija in Estonija ter vzhodni del Slovaške in severni del Grčije.

V primerjavi s prejšnjim zemljevidom pa so epidemiološke razmere vidno zaostrene na Hrvaškem, kjer so že vse regije obarvane temno rdeče. Temno rdeči so na novo tudi južni del Irske, Belgije in del Avstrije.

Foto: ECDC

Ravno tako se epidemične razmere slabšajo v nekaterih zahodnih in severnih evropskih državah. V Franciji tako ni več zelene regije, v skandinavskih državah prav tako ne več. Pretežno zeleni ostajajo tako zgolj Španija, Italija in Malta.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označene regije, kjer 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev presega 500.

V Sloveniji medtem število okužb v primerjavi s prejšnjim tednom še naprej narašča. V sredo je bilo s 7.315 testi PCR potrjenih 2631 novih okužb z virusom SARS-Cov-2. Delež pozitivnih testov znaša 36 odstotkov. Več podatkov in informacij o morebitni zaostritvi ukrepov si lahko preberete tukaj.

Covid-19 Vlada sprejela nove ukrepe: Če ne bo delovalo, zapiramo družbo!

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:26 28. Oktober 2021.

    JOKAM...TAKOJ NEHAJTE Z TEM COVID SRANJEM ! ! !

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.