Svet
1069 ogledov

Nov zemljevid ECDC: Poleg Slovenije je temno rdečih še nekaj območij

Covid-19 zdravnik sestra skafander okužba bolnišnica Profimedia
Nov zemljevid ECDC - Slovenija še naprej v skupini najslabših.

Nov epidemiološki zemljevid Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) kaže, da je Slovenija še vedno obarvana v temno rdečo barvo.

Temno rdeče so poleg Slovenije obarvani tudi Romunija, Litva, Latvija in Estonija ter vzhodni del Slovaške, območje Zagreba, vzhodni del Bolgarije in severni del Grčije.

Medtem ko se epidemiološke razmere v zahodnih evropskih državah večinoma izboljšujejo, saj so nekatera območja v Franciji, Španiji in Italiji zelena, se v vzhodnih državah ostrijo.

 | Avtor: ECDC ECDC
V primerjavi s prejšnjim zemljevidom so se razmere poslabšale na Slovaškem in Madžarskem, ki sta se obarvali rdeče. Poljska je iz večinsko zelene barve prešla v oranžno v večjem delu države.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označene regije, kjer 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev presega 500.

Včeraj smo v Sloveniji potrdili 1845 novih okužb, kar je 71 odstotkov več kot prejšnjo sredo, ko je bilo potrjenih 1082 okužb. Več o najnovejših podatkih si lahko preberete tukaj.

dezurni@styria-media.si

Covid-19, UKC Ljubljana Zdravje Nove okužbe: spet slabi, zelo slabi podatki
Komentarjev 1
  • rd2dmk2 16:34 21.oktober 2021.

    čisto bnič me ne briga slovaška.. zato pa mi je v oko padlo rdečenje danske in norveške... a je mogoče minister poklukar tam na dopustu ?