Slovenija
12674 ogledov

Tako slabo, kot je v Sloveniji, le v Zagrebu in nekaterih oddaljenih državah

Ljubljana Anže Petkovšek Utrip Ljubljane med pandemijo Covid-19.
Slovenija na novem epidemiološkem zemljevidu Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) ostaja označena s temno rdečo barvo.

Poleg Slovenije so v celoti temno rdeče še Estonija, Latvija in Litva, Romunija, del Bolgarije, del Grčije in del Slovaške ter hrvaška prestolnica Zagreb. Epidemiološke razmere po Evropi se razvijajo različno, na zahodu se večinoma izboljšujejo, na vzhodu slabšajo.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označena območja, kjer 14-dnevna incidenca okužb z novim koronavirusom na 100.000 prebivalcev presega 500, pri izračunih pa sicer upoštevajo tudi delež pozitivnih testov.

Razmere se slabšajo v večjem delu vzhodne Evrope, med drugim na Češkem, Slovaškem in Madžarskem. Poljska ostaja večinoma zelena, a tudi tu se je v nekaterih predelih države število okužb zvišalo, zato so se določene regije obarvale v rumeno oziroma oranžno.

ECDC zemljevid 14.10.2021 | Avtor:

Na zahodu Evrope se razmere izboljšujejo. Španija je tako večinoma zelena, vse več zelenih regij je tudi v Franciji.

V EU je v celoti cepljenih okoli 75 odstotkov odraslih. Se pa ta stopnja zelo razlikuje od države do države - medtem ko je na Portugalskem cepljenih prek 85 odstotkov prebivalcev, jih je v Bolgariji le okoli petina.
 

 
Komentarjev 36
  • Stane Adamič 07:23 15.oktober 2021.

    Taktika komunistov, čemslabše za nas tem boljše za komuniste. To je bilo iz zgodovine. Z podporo Masleše, US in pa seveda strank Levice, SD in medijske podpore RTV in POP TV. Stavim, da so lastniki POP TV bivši udbaši.

  • munja 18:07 14.oktober 2021.

    Anticepilci še niso dojeli - dvomim, da sploh bodo - da s svojimi protesti niso dosegli nič in tudi ne bodo. Pogovarjat se je treba na popolnoma drugačen način, ki ga oni še ne razumejo in ga najbrž tudi ne ...prikaži več bodo. Vemo pa tudi kdo so - največ je lenuhov in postopačev, ki se jim ne ljubi delat. So proti državi, ki jih hrani. Ne razumem! Oziroma razumem, da so zelo ubogi na duhu in ne razmišljajo svojo glavo.

  • lovro4 17:26 14.oktober 2021.

    kako to? Vedno več všricanih, pa vedno slabše? Hja, cepivo ima pač samo 1% učinkovitost, č e sploh. 100 jih cepimo, da enega zaščitimo, kot pravi dr. Vladimir Pirnat, ki ni plačilnem seznamu farmakomafije.