Svet
1883 ogledov

Razmere se slabšajo, zelene zgolj še tri države

Covid-19 Profimedia
Nov zemljevid ECDC - Slovenija še naprej ostaja v skupini temnordečih držav.

Nov epidemiološki zemljevid Evropskega centra za obvladovanje in preprečevanje bolezni (ECDC) kaže, da je Slovenija še vedno obarvana v temno rdečo barvo.

Temno rdeče so poleg Slovenije tako kot prejšnji teden obarvani tudi Romunija, Bolgarija, Litva, Latvija in Estonija ter vzhodni del Slovaške in severni del Grčije.

V primerjavi s prejšnjim zemljevidom pa so epidemiološke razmere vidno zaostrene na Hrvaškem, kjer so že vse regije obarvane temno rdeče. Temno rdeči so na novo tudi južni del Irske, Belgije in del Avstrije.

 | Avtor: ECDC ECDC

Ravno tako se epidemične razmere slabšajo v nekaterih zahodnih in severnih evropskih državah. V Franciji tako ni več zelene regije, v skandinavskih državah prav tako ne več. Pretežno zeleni ostajajo tako zgolj Španija, Italija in Malta.

S temno rdečo barvo so na zemljevidu ECDC označene regije, kjer 14-dnevna incidenca okužb na 100.000 prebivalcev presega 500.

V Sloveniji medtem število okužb v primerjavi s prejšnjim tednom še naprej narašča. V sredo je bilo s 7.315 testi PCR potrjenih 2631 novih okužb z virusom SARS-Cov-2. Delež pozitivnih testov znaša 36 odstotkov. Več podatkov in informacij o morebitni zaostritvi ukrepov si lahko preberete tukaj.

Vlada razpravlja o epidemiološki situaciji Covid-19 Slovenija Vlada sprejela nove ukrepe: Če ne bo delovalo, zapiramo družbo!

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 1
  • PaPajapopi 14:26 28.oktober 2021.

    JOKAM...TAKOJ NEHAJTE Z TEM COVID SRANJEM ! ! !