Nove težave za nizkocenovnika

Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ
Bo to povzročilo potovalni kaos?
Oglej si celoten članek

Kabinsko osebje irskega nizkocenovnega prevoznika Ryanair iz šestih držav - Belgije, Nizozemske, Italije, Španije, Portugalske in Luksemburga - je za 28. september napovedalo stavko, so sporočili iz sindikata CNE. V Ryanairu pa so prepričani, da kabinsko osebje z napovedjo "panevropske stavke" ne bo povzročilo želenega "potovalnega kaosa".

Ryanair, ki se sooča s številnimi stavkami kabinskega osebja in pilotov, je v sporočilu za javnost že ocenil, da gre za "netočne navedbe belgijskega sindikata in bo stavkal le manjši del zaposlenih, kar pa ne bo povzročilo kaosa".

Že v sredo so stavkali v Nemčiji nameščeni piloti in kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika, ki so opozarjali na prenizke plače in slabe delovne pogoje, zaradi česar so odpovedali več deset poletov.

Svet Če letite z nizkocenovnikom, lahko naletite na težave

Koliko letov bo Ryanair moral odpovedati prihodnji teden, še ni znano, v družbi pa zatrjujejo, da bo večina od 400.000 potnikov, ki dnevno letijo z njimi, lahko normalno potovala.

Zaračunali bodo Velika novost na letalih Ryanaira

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.