Svet
1425 ogledov

Če letite z nizkocenovnikom, lahko naletite na težave

Ryanair letalo letališče
Sindikata pilotov in kabinskega osebja sta namreč svoje člane na 11 letališčih v Nemčiji pozvala k 24-urni stavki.

Nemški sindikat pilotov Vereinigung Cockpit je približno 400 v Nemčiji nameščenih pilotov in kopilotov irske letalske družbe Ryanair pozval, naj delo prekinejo v času od danes ob 3.01 do naslednjega dne ob 2.59. Stavka bo torej zajela vse lete, ki so v tem časovnem obdobju predvideni na in z nemških letališč.

Prav tako za danes je stavko napovedal tudi nemški sindikat Verdi, ki združuje Ryanairovo kabinsko osebje v Nemčiji. Gre za približno 1000 zaposlenih, ki imajo po navedbah sindikata za približno 1000 evrov nižje plače kot zaposleni pri primerljivih prevoznikih, kot je Easyjet.

Potniki Ryanaira si bodo morali prtljago do letala nesti kar sami. Zaračunali bodo Svet Velika novost na letalih Ryanaira

Prvič stavka tudi kabinsko osebje

Kabinsko osebje bo tokrat stavkalo prvič, piloti so delo prekinili že v preteklosti, prvič tik pred lanskim božičem. Takrat je Ryanairu uspelo izvesti vse predvidene lete, saj je v Nemčijo za ta čas poslal svoja letala in posadke iz drugih držav. Tokrat so odpovedali 150 od 400 za danes predvidenih letov.

Pri irski letalski družbi ocenjujejo, da stavka ni upravičena. Nemške pilote so pozvali, naj danes pridejo na delo. V primeru, da se bodo stavke nadaljevale, pa že omenjajo zapiranje delovnih mest tako za pilote kot tudi kabinsko osebje.

Irski letalski prevoznik ima na 11 nemških letališčih nameščenih več kot 40 letal, kar je približno desetina njegove celotne flote.

Adria Airways Intervju Slovenija Christian Schneider, Adria Airways: Ne moremo tekmovati s cenami, ki so nižje kot taksi iz Ljubljane

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Audrey_Cheeke 09:57 12.september 2018.

    Plačal sem 130 evrov na uro doma s tremi otroki doma. Nikoli nisem mislil, da bi to lahko storil, toda moj najboljši prijatelj mesečno zasluži več kot 25.000 dolarjev in me prepriča, daa poskusim. Potencial pri tem je neskončen. Tukaj ...prikaži več sem naredil >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.WebJob98.Com

Sorodne novice