Svet
5186 ogledov

Velika novost na letalih Ryanaira

Potniki Ryanaira si bodo morali prtljago do letala nesti kar sami. Žurnal24 main
Iz Dublina sporočajo, da spreminjajo dolgoletna pravila.

Potniki so lahko doslej na letala družbe Ryanair brezplačno nesli do 10 kilogramov težko ročno prtljago. Od novembra dalje bodo za vsak kos zaračunali med šest in deset evrov, poroča Reuters.

Nova pravila irske letalske družbe določajo, da lahko potniki na krov letala nesejo majhno osebno torbo, ki jo lahko položijo pod sedež pred seboj.

Kovčke oziroma potovalke, ki so jih doslej na letalo nesli brezplačno, bo po novem treba plačati. Šest do osem evrov bodo zaračunali tistim, ki bodo želeli prtljago spraviti omarice na krovu, od osem do deset evrov pa bodo zaračunali tistim, ki bodo prtljago želeli pretovoriti v trupu letala.

Letalska družba pojasnjuje, da nova pravila uvajajo, saj da imajo njihova letala zamudo, ker potniki prevažajo toliko ročne prtljage.

Konkurenčna easyJet in Wizzair denimo dovolita, da potniki na letalo brezplačno prinesejo en srednje velik kos prtljage.

Iz Ryanaira sporočajo, da ne pričakujejo dodatnega prihodka zaradi zaračunavanja te storitve. Oddaja prtljage ob potrditvi leta bo namreč z novimi pravili krepko cenejša, kot je zdaj.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Waltter 11:20 24.avgust 2018.

    Seveda imjo prav da ne pricakujejo od tega zasluska. Uvajanje placila je samo vzgojen ukrep s katerim disciplinirajo potnika. Ce ima letalo zamudo pomeni samo eno in edino, nekdo je vozne rede malo cez palec naredil, ker je hotel nekaj ...prikaži več prisparat na uporabi letalisc. Najbolje da letijo nizko nad njivo in potniki sami poskacejo ven s prtlago vred noter pa naj peljejo blizu kakega brega in potniki skocijo v letalo.