Svet
185 ogledov

Nove težave za nizkocenovnika

Letalo Ryanair EPA/STEPHANIE LECOCQ
Bo to povzročilo potovalni kaos?

Kabinsko osebje irskega nizkocenovnega prevoznika Ryanair iz šestih držav - Belgije, Nizozemske, Italije, Španije, Portugalske in Luksemburga - je za 28. september napovedalo stavko, so sporočili iz sindikata CNE. V Ryanairu pa so prepričani, da kabinsko osebje z napovedjo "panevropske stavke" ne bo povzročilo želenega "potovalnega kaosa".

Ryanair, ki se sooča s številnimi stavkami kabinskega osebja in pilotov, je v sporočilu za javnost že ocenil, da gre za "netočne navedbe belgijskega sindikata in bo stavkal le manjši del zaposlenih, kar pa ne bo povzročilo kaosa".

Že v sredo so stavkali v Nemčiji nameščeni piloti in kabinsko osebje irskega nizkocenovnega letalskega prevoznika, ki so opozarjali na prenizke plače in slabe delovne pogoje, zaradi česar so odpovedali več deset poletov.

Ryanair letalo letališče Svet Če letite z nizkocenovnikom, lahko naletite na težave

Koliko letov bo Ryanair moral odpovedati prihodnji teden, še ni znano, v družbi pa zatrjujejo, da bo večina od 400.000 potnikov, ki dnevno letijo z njimi, lahko normalno potovala.

Potniki Ryanaira si bodo morali prtljago do letala nesti kar sami. Zaračunali bodo Svet Velika novost na letalih Ryanaira

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice