Po smrti novorojenčka prosijo za milost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Mama najstnice, ki je pri 15-ih pobegnila v Sirijo, prosi za milost.
Oglej si celoten članek

Po tem, ko je zaradi težav z dihanjem prejšnji teden umrl le tri tedne star sin Šamine Begun, družina najstnice, ki je pri 15-ih letih pobegnila iz Londona in se v Siriji poročila z borcem islamske države, prosi za milost. Notranje ministrstvo je namreč najstnici, ki se je z bolnim otrokom želela vrniti v London, 19. februarja odvzelo britansko državljanstvo. 

Tragično Novorojenček je umrl

"Gospa Begum na podlagi informacij o smrti novorojenčka prosi za ponovno obravnavo kot akt usmiljenja," je v pismu britanskemu notranjemu ministrstvu piše odvetnik matere pobeglega dekleta, ki ima zdaj 19 let.
Kot navaja, družini še vedno niso omogočili stika z najstnico, ki je v enem od sirskih begunskih taborišč, kjer naj bi bili tudi drugi dve najstnici, ki sta skupaj s Šamimo (na fotografiji desno) pobegnile v Sirijo. 

Foto: Profimedia Shamima Begum

"Zelo malo verjetno je, da je Šamina v takem stanju sposobna racionalnih odločitev," še navaja odvetnik. To naj bi bil že tretji Šaminin otok, ki je umrl zaradi zdravstvenih težav in podhranjenosti. Odvetnik odgovor zahteva v 24 urah. 

Britanska javnost je glede vprašanja, ali naj se Šamini omogoči vrnitev v Veliko Britanijo deljena. Opozicija je kritična do notranjega ministra Sajida Javida in ga obtožuje, da je s tem, ko je pustil ranljivo mlado žensko in nedolžnega otroka v begunskem taborišču, kjer je, da je umrljivost dojenčkov visoka, pokleknil pred kritikami desnim medijem. 

Svet Ker se je pridružila teroristom, ostala brez državljanstva

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.