Svet
13379 ogledov

Novorojenček je umrl

Ortopedska kirurgija
Dojenčkovo zdravje se je v četrtek hitro poslabšalo, zato je zdravstveno osebje Rdečega polmeseca otroka in mamo preselilo v bolnišnico na severu Sirije, a je otrok nekaj ur po prihodu umrl.

Novorojenček Britanke Šamine Begum, ki je pri 15 letih zapustila vzhodni London in se pridružila bojevnikom Isisa, je umrl. Na naslovnice svetovnih medijev je prišla prejšnji mesec, ko je britanske oblasti prosila za dovoljenje, da se vrne v domovino.

19-letna Begumova je rodila prejšnji mesec v sirskem begunskem taborišču.

Oblasti v Londonu so ji nato odvzele britansko državljanstvo. Zdaj so se oglasili in sporočili, da je smrt katerega koli otroka tragična in zelo stresna za družino, a hkrati poudarili, britansko zunanje ministrstvo že od leta 2011 svari pred potovanji v Sirijo.

Otrok Begumove je le eden v vrsti otrok, ki so umrli na begu pred boji, ki potekajo v zadnji Isisovi enklavi Baghouz v Siriji. Skoraj sto otrok je zaradi pomanjkanja hrane vode in zdravil umrlo na poti ali ti po tem, ko so prispeli v begunski center al-Hawl na severu države.

Begumova je tik pred rojstvom otroka za britanski časopis The Times dejala, da želi priti domov, saj jo je strah za zdravje otroka. Dejala je, da sta ji zaradi podhranjenosti in bolezni že umrla dva otroka.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Avatar Millikanta
    Millikanta 00:28 10.marec 2019.

    Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v == >> www.3xDate.top

  • Laznivi 21:58 09.marec 2019.

    Umerl je ??? No narava v sistemu naravne selekcije je tudi tokrat delo opravila z odliko.

  • asmas1965 21:23 09.marec 2019.

    kolikor vem je to novico sprožil njen odvetnik in je menda laž.Iz begunskega tabora so sporočili da sta oba zdrava in živa.Sicer "Po kaj je šla tja dol"naj bo kar tam da bodo druge vedele,da ni verjeti vsakemu islamističnemu pridigarju