Svet
1472 ogledov

Po smrti novorojenčka prosijo za milost

Svečke Profimedias
Mama najstnice, ki je pri 15-ih pobegnila v Sirijo, prosi za milost.

Po tem, ko je zaradi težav z dihanjem prejšnji teden umrl le tri tedne star sin Šamine Begun, družina najstnice, ki je pri 15-ih letih pobegnila iz Londona in se v Siriji poročila z borcem islamske države, prosi za milost. Notranje ministrstvo je namreč najstnici, ki se je z bolnim otrokom želela vrniti v London, 19. februarja odvzelo britansko državljanstvo. 

Ortopedska kirurgija Tragično Svet Novorojenček je umrl

"Gospa Begum na podlagi informacij o smrti novorojenčka prosi za ponovno obravnavo kot akt usmiljenja," je v pismu britanskemu notranjemu ministrstvu piše odvetnik matere pobeglega dekleta, ki ima zdaj 19 let.
Kot navaja, družini še vedno niso omogočili stika z najstnico, ki je v enem od sirskih begunskih taborišč, kjer naj bi bili tudi drugi dve najstnici, ki sta skupaj s Šamimo (na fotografiji desno) pobegnile v Sirijo. 

Shamima Begum | Avtor: Profimedia Profimedia

"Zelo malo verjetno je, da je Šamina v takem stanju sposobna racionalnih odločitev," še navaja odvetnik. To naj bi bil že tretji Šaminin otok, ki je umrl zaradi zdravstvenih težav in podhranjenosti. Odvetnik odgovor zahteva v 24 urah. 

Britanska javnost je glede vprašanja, ali naj se Šamini omogoči vrnitev v Veliko Britanijo deljena. Opozicija je kritična do notranjega ministra Sajida Javida in ga obtožuje, da je s tem, ko je pustil ranljivo mlado žensko in nedolžnega otroka v begunskem taborišču, kjer je, da je umrljivost dojenčkov visoka, pokleknil pred kritikami desnim medijem. 

Shamima Begum Svet Ker se je pridružila teroristom, ostala brez državljanstva
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.