Pogajanja prekinjena, ker "si Kijev ne želi nadaljevati mirovnih pogajanj"

Foto: Epa Dmitri Peskov.
Foto: Epa Dmitri Peskov.
Kremelj je danes oblasti v Kijevu obtožil, da si ne želijo nadaljevati mirovnih pogajanj za končanje vojne v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
Oglej si celoten članek

Da so pogajanja prekinjena, je sicer že v torek povedal glavni ukrajinski pogajalec Mihajlo Podoljak. "Pogovori ne napredujejo in ugotavljamo popolno pomanjkanje volje ukrajinskih pogajalcev za nadaljevanje tega procesa," je na novinarski konferenci v Moskvi povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Hkrati je poudaril, da Kremelj ni prejel nobenih informacij o ruskem vojaku, obtoženemu uboja neoboroženega civilista v Ukrajini, ki naj bi mu danes začeli soditi, to pa bo prvo sojenje za vojne zločine od začetka ruske invazije.

Svet Ustrelili so ga in živega zakopali, a se je uspel rešiti izpod bratovega trupla

Peskov je ukrajinske oblasti prav tako obtožil, da je veliko takšnih primerov, o katerih poročajo, preprosto lažnih ali celo uprizorjenih. "Še vedno nimamo nobenih informacij, tudi možnost zagotavljanja pomoči je zaradi pomanjkanja diplomacije tam zelo omejena," je dodal.

Ruski vojak Vadim Šišimarin je sicer bil obtožen, da je 28. februarja ubil neoboroženega 62-letnega civilista, ko je streljal z avtomatsko puško skozi okno avtomobila, da bi civilistu preprečil prijavo položaja skupine ruskih vojakov. Vojaku iz Irkutska v Sibiriji tako grozi dosmrtna zaporna kazen.

Ukrajinec "Če bom srečal ruskega vojaka, vem, kaj bom naredil"

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 20:59 18. Maj 2022.

    Marsikdo ne bi bil za pogajanja, če pa ima v rokah odpis vsega dolga , povojno obnovo zastonj , dobavo …

  • 19:11 18. Maj 2022.

    Dolgo več ne bodo zanimivi. Eu se zapleta v svojih lažeh. Cenzura ne more trajati večno. Kaj jim pomaga štempat …

  • 18:34 18. Maj 2022.

    Zakaj bi Ukrajina iskala razgovore ravno sedaj, ko tepejo ruske pijance kot bike- vsepovsod! Babuske so rabile tri(3) mesece ca …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.