Svet
1501 ogledov

Pogajanja prekinjena, ker "si Kijev ne želi nadaljevati mirovnih pogajanj"

Dimitrij Peskov Epa Dmitri Peskov.
Kremelj je danes oblasti v Kijevu obtožil, da si ne želijo nadaljevati mirovnih pogajanj za končanje vojne v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Da so pogajanja prekinjena, je sicer že v torek povedal glavni ukrajinski pogajalec Mihajlo Podoljak. "Pogovori ne napredujejo in ugotavljamo popolno pomanjkanje volje ukrajinskih pogajalcev za nadaljevanje tega procesa," je na novinarski konferenci v Moskvi povedal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov.

Hkrati je poudaril, da Kremelj ni prejel nobenih informacij o ruskem vojaku, obtoženemu uboja neoboroženega civilista v Ukrajini, ki naj bi mu danes začeli soditi, to pa bo prvo sojenje za vojne zločine od začetka ruske invazije.

Mikola Kuličenko, domnevna žrtev vojnih zločinov Svet Ustrelili so ga in živega zakopali, a se je uspel rešiti izpod bratovega trupla

Peskov je ukrajinske oblasti prav tako obtožil, da je veliko takšnih primerov, o katerih poročajo, preprosto lažnih ali celo uprizorjenih. "Še vedno nimamo nobenih informacij, tudi možnost zagotavljanja pomoči je zaradi pomanjkanja diplomacije tam zelo omejena," je dodal.

Ruski vojak Vadim Šišimarin je sicer bil obtožen, da je 28. februarja ubil neoboroženega 62-letnega civilista, ko je streljal z avtomatsko puško skozi okno avtomobila, da bi civilistu preprečil prijavo položaja skupine ruskih vojakov. Vojaku iz Irkutska v Sibiriji tako grozi dosmrtna zaporna kazen.

Sergij Stahovski Ukrajinec Šport "Če bom srečal ruskega vojaka, vem, kaj bom naredil"

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • Avatar Ferenc
    Ferenc 20:59 18.maj 2022.

    Marsikdo ne bi bil za pogajanja, če pa ima v rokah odpis vsega dolga , povojno obnovo zastonj , dobavo orožja v stotinah milijonov in minimalno 5 milijard dolarjev mesečno za funkcioniranje

  • Pišmevuh 19:11 18.maj 2022.

    Dolgo več ne bodo zanimivi. Eu se zapleta v svojih lažeh. Cenzura ne more trajati večno. Kaj jim pomaga štempat denar, če ne bo dobrin? Bistra ameriška ministrica je svetovala uvedbo tarif na uvoz nafte. Vsako zvišanje cen se prevali ...prikaži več na končnega kupca. Kaj smo zdaj navadni ljudje krivi, da nas tak neusmiljeno sankcionirajo. S tako politiko bojo Evropo zakurili Evropejci.

  • ico8 18:34 18.maj 2022.

    Zakaj bi Ukrajina iskala razgovore ravno sedaj, ko tepejo ruske pijance kot bike- vsepovsod! Babuske so rabile tri(3) mesece ca zavzetje ene ku..ve zelezarne...! Jezus in Marija, pomagaj jim, da ne pokrepa celi milijon mladih zapeljanih ruskih fantov! Upam, da ...prikaži veča si Putka vsak vecer pogleda video o koncu Causeska...