Poletni dopust: Bo to naša nova realnost?

Italijansko podjetje predlaga svojevrstno rešitev za socialno distanciranje na plažah.
Oglej si celoten članek

Italijani, ki jih je epidemija novega koronavirusa močno prizadela, se sprašujejo, ali lahko rešijo poletno sezono. A ker se poletje hitro bliža in nič ne kaže, da bi bil smrtonosni koronavirus blizu izkoreninjenja, se mnogi sprašujejo, ali je vrnitev na plaže več kot 8000 kilometrov dolge italijanske obale sploh mogoča. 

Slovenija "Verjetno, da letos počitnic v tujini ne bo!"

"Če ste že bili na italijanski plaži, veste: veliko druženja in majhna distanca," pišejo pri Bloombergu in dodajajo, da v Italiji, tako kot v drugih evropskih državah, iščejo načine, kako bi omilili omejitve gibanja, znova zagnali gospodarstvo ter obenem zmanjšali tveganje za širjenje novega koronavirusa. 

Turistični delavci in upravljalci kopališč si postavljajo vprašanja glede čiščenja tušev in stranišč, varne priprave hrane in apliciranja socialne distance. Italijanski mediji so špekulirali o omejevanju dostopa na plažo, posebnih pravilih ob vhodu na kopališča z razkuževanjem, ter tudi o oštevilčenih vstopnicah za deskarje. 

Popotnik Čehi želijo počitniške koridorje do Hrvaške

Nuova Neon Group Due Srl, sicer proizvajalec oglaševalnih tabel iz italijanske regije Emilia-Romagna, pa je predlagal celo namestitev plošč iz pleksi stekla okrog vsakega podstavka ležalnikov in senčnikov.

Ostaja upanje? Novo o poletnem dopustovanju na Hrvaškem

Podobno rešitev so pri istem podjetju izdelali tudi za gostinske lokale: 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:50 17. April 2020.

    Naj že nehajo promovirati te neumnosti!!! Dobro vemo, da so te stvari že mimo in si sedaj samo še izmišljujejo …

  • 07:33 17. April 2020.

    Italijanom je tale korona stopila tudi v glavo, ne samo v dihala... budale...

  • 19:28 16. April 2020.

    itak da. v skafandrih bomo hodili, res ste mone.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.