Popotnik
10168 ogledov

Čehi želijo počitniške koridorje do Hrvaške

Plaža na Hvaru
Češke turistične agencije so češki vladi poslale dopis, v katerem predlagajo počitniške koridorje za letošnje poletje.

Češke turistične agencije so zasnovale načrt, kako rešiti počitniško sezono. Predlagajo vzpostavitev posebnih koridorjev za države, ki jih covid-19 ni huje prizadel. Na seznamu sta na primer Slovaška in Hrvaška, piše spletni portal ct24.cz.

Zdravko Počivalšek Počivalšek: Slovenija Počivalšek povedal, kaj bo z letnimi dopusti

Med predlogi je tudi vzpostavitev zračnega mostu do Splita ali Dubrovnika. Druga ideja je postavitev posebnega cestnega koridorja po glavnih cestah. Pogoj za potovanje na dopust bi bil obvezen zdravniški pregled in potrdilo, da oseba ni okužena.

Plaža na Hvaru Popotnik "Razmišljajte o izrabi dopusta v Sloveniji"

Češke potovalne agencije imajo še večje ambicije in načrtujejo celo morebitne povezave z bolj oddaljenimi državami, kot so Vietnam, Tajska ali države Srednje Amerike in Afrike. Seveda pod pogojem, da se pandemija pri njih močno ne poslabša.

Madžarsko letalo | Avtor: Profimedia Profimedia

Zdravko Počivalšek Slovenija To na ministrstvu pravijo o bonih za dopust v Sloveniji

"Za nas je pomembno, da država - ali obe državi - določita merila, ki bodo omogočila, da lahko potnik pride v državo in se vrne domov brez karantene," je pojasnil Jan Papež, predstavnik združenja turističnih agencij.

Hrvaška obala Ostaja upanje? Popotnik Novo o poletnem dopustovanju na Hrvaškem

Češko ministrstvo za zdravje je po pisanju spletnega portala potrdilo, da je pripravljeno na razpravo. "Razumemo, da morajo ljudje slišati dobre novice, vendar mora biti na prvem mestu zdravje ljudi," je dejal podpredsednik vlade, minister za promet in industrijo Karel Havlíček in dodala, da bo glede letošnjega dopusta veliko odvisno tudi od sosednjih držav, blaženja ukrepov v sosednjih državah in postopen prehod v normalno stanje.
 

Komentarjev 8
  • fasader56 19:28 17.april 2020.

    Najprej v karanteno v Sloveniji,če jim pa še kaj ostane,naj pa nadaljujejo...............

  • Zoran Jovanovic 08:35 17.april 2020.

    oni bi mel koridor. pa evra ne porabijo na dopustu. 100kg paštete s sabo vozijo, prosim vas lepo

  • miho 18:38 16.april 2020.

    Češka je dovolj velika država, da gredo lahko na dopust kar v svoji državi (čeprav je gostota poselitve višja kot v Sloveniji - je že bolje da se razporedijo po svoji državi, kot pa da se gužvajo na hrvaški obali ...prikaži več še z vsemi ostalimi....