Pretresljivi posnetki pred in po orkanu

Foto: Epa
Foto: Epa
Poglejte, kakšen je bil Miami pred in po orkanu!
Oglej si celoten članek

Posnetki iz Miamija pred in po orkanu nazorno prikazujejo, kakšno opustošenje je Irma naredila mestu na vzhodni obali Floride. 

Poplavljeno je tudi letališče v Miamiju, ki je največje letališče na Floridi in bo zaprto vsaj še en dan. 

Orkan Irma je v nedeljo zjutraj dosegel Florido kot orkan četrte kategorije z vetrovi do 210 kilometrov. Florida se je sicer izognila najhujšemu, saj se je orkan umiril, najprej na tretjo in nato na drugo kategorijo, s hitrostjo vetrov do 160 kilometrov na uro.

xxx

Irma se je od otočja Keys na Floridi pomikala po zahodni obali proti severu, mimo mesta Tampa in naprej proti Georgii, prizadela pa je tudi vzhodno atlantsko obalo v Miamiju in okolici. Ponekod na zahodni obali so bili valovi zaradi orkana visoki tri metre visoko, s Kube pa poročajo o kar enajstmetrskih valovih.

Po prvih ocenah bo materialna škoda, ki sta jo naredila orkana Irma in Harvey znašala okoli 290 milijard dolarjev. Zaradi Irme je bilo včeraj brez elektrike okoli štiri milijone ljudi. Število smrtnih žrtev orkana se je od zjutraj povzpelo na pet oseb.

Več o najnovejšem dogajanju ob divjanju orkana na Floridi si preberite v prispevku: 

Orkan Irma Deček pred kamero osramotil očeta

Druge novice o orkanu Irma:

Nočna mora "To je morda moje zadnje sporočilo!"

Orkan Irma Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma

Orkani Tako je Irma dobila svoje ime

V živo Oko orkana Irma treščilo ob Florido: "Grozno bo!"

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.