Svet
11488 ogledov

Deček pred kamero osramotil očeta

Pustošenje orkana Irma
1/15
Epa
Sin je spravil očeta v zadrego, ko mu je vskočil v besedo in iskreno povedal, kaj si misli.

Med divjanjem orkana po Floridi se je na socialnih omrežjih pojavilo veliko videoposnetkov prizadetega območja. Eden od njih je naletel na še posebej velik odmev. 

Orkan Irma V živo Svet Oko orkana Irma treščilo ob Florido: "Grozno bo!"

Medtem ko so se milijoni Američanov umaknili iz priobalnih mest, so se mnogi odločili ostati. Oblasti so ukazale evakuacijo 6,3 milijona ljudi, a, kot rečeno, jih veliko tega ni upoštevalo. Posebno pozornost je na družabnih omrežjih pritegnil deček iz Floride, ki je prekinil očeta med odgovarjanjem novinarki in iskreno povedal, kaj si misli o tem, zakaj niso med evakuiranimi.

Orkan Matthew Nočna mora Svet "To je morda moje zadnje sporočilo!"

Novinarka očeta vpraša, zakaj se niso umaknili na varno, deček, njegov sin, ki je očitno nezadovoljen z odločitvijo staršev, vskoči v besedo in reče: "Ker smo divjaki.

Orkan Irma je v nedeljo zjutraj dosegel Florido kot orkan četrte kategorije z vetrovi do 210 kilometrov. Florida se je sicer izognila najhujšemu, saj se je orkan umiril, najprej na tretjo in nato na drugo kategorijo, s hitrostjo vetrov do 160 kilometrov na uro. 

Oslabljena se pomika proti Georgiji

Irma se je od otočja Keys na Floridi pomikala po zahodni obali proti severu, mimo mesta Tampa in naprej proti Georgii, prizadela pa je tudi vzhodno atlantsko obalo v Miamiju in okolici. Ponekod na zahodni obali so bili valovi zaradi orkana visoki tri metre visoko, s Kube pa poročajo o kar enajstmetrskih valovih.

Letalo Flight radar Orkan Irma Svet Noro, potniško letalo letelo naravnost v in iz orkana Irma

Oblasti poročajo o treh novih smrtnih žrtvah, povezanih z orkanom. Po zadnjih podatkih tujih agencij je orkan sicer terjal skupaj 27 življenj, od tega največ na otokih Saint Barts in Saint Martin, kjer je umrlo kar 14 ljudi. 

Ženska rodila sama, z navodili po telefonu

Pozitivna novica v težkih razmerah prihaja iz Miamija, kjer je neka ženska rodila sama, s pomočjo navodil, ki jih je po telefonu prejela iz bolnišnice. Reševalci namreč niso mogli pravočasno do nje, po rojstvu so jo dosegli gasilci in jo skupaj z otrokom prepeljali v bolnišnico. 

Obupan klic na pomoč

The People navaja tudi zbgodbo dveh Američanov, ki sta ostala ujeta na Britanskih deviških otokih, kamor sta odšla na romantične počitnice. Bojita se, da je njuno življenje ogroženo, saj sta ostala brez pitne vode. 

Na Facebooku sta zapisala, da sta ostala skoraj brez hrane in pitne vode ter prosila za pomoč. "Pokličite Belo hišo ... kogarkoli," sta zapisala. "Nismo edini obupani Američani, ki obupano kličemo na pomoč, da se lahko vrnemo domov."

 

Ameriški predsednik Donald Trump je razglasil izredno stanje, sprostil zvezno pomoč in orkan označil za "veliko pošast" ter napovedal, da bo v nekaj urah obiskal Florido.

orkan Irma Orkani Zdravje Tako je Irma dobila svoje ime

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.