Dvajsetletnica umrla zaradi tiramisuja

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Obtožbe letijo na italijanskega proizvajalca tiramisuja. Sladice, ki se je prodajala kot veganska, a je bila kontaminirana
Oglej si celoten članek

V resnici je sladica po prvih analizah vsebovala sledi mleka, ki so bile usodne za mladenko. Alergična je bila na mleko.

Dvajsetletnica je zaradi anafilaktičnega šoka padla v komo, kasneje pa umrla.

xxx

Štirje osumljenci

Gre za izdelek proizvajalca iz Milana z blagovno znamko Mascherpa, ki so ga umaknili s trgovskih polic in predali v analizo italijanskemu Ministrstvu za zdravje. Med osumljenimi so lastnik, vodja proizvodnje in dva zaposlena.

Obenem so preiskovalci vzeli pod drobnogled tudi vegansko majonezo, ki jo je dekle tistega večera jedlo v sendviču. Dekle je bilo alergično tudi na jajca.

"Po dveh žličkah se je zgrudila"

"Prosila je za seznam alergenov. Ko je pojedla dve žlički, se je zgrudila," je povedal fant umrlega dekleta. Po njegovih besedah je bilo dekle zelo skrbno. Preden je pojedla sladico, je zahtevala seznam alergenov in pregledala etiketo, kjer je pisalo, da bi hrana lahko vsebovala sledi oreščkov, ne pa tudi mlečnih izdelkov, na katere je bila alergična.

Ko se je dekle prepričalo, da je hrana zanjo varna, se je prvič v življenju odločila, da poskusi sladico "Tiramisun". Tako naj bi zaključila večerjo v restavraciji Corso Garibaldi, ki jo je pogosto obiskovala ker je bila 100 % veganska. Dve žlički sta bili dovolj, da ji je postalo slabo. Začela je kašljati, tožila zaradi astme in odhitela na stranišče, da bi izbruhala, kar je pojedla. Žal ji ni uspelo, pomagala niso niti zdravila, ki jih je imela s seboj. Kmalu je omedlela, umrla je po desetih dneh kome.

Grozljivo Na avtocesti nenadoma polkrožno obrnila. To je sledilo ... Bizarno Pri Črnomlju pred hišo našli mrtvo žensko. Neverjetno, zakaj je umrla.

Kako je prišlo do kontaminacije?

Vzorce sladice so vzeli že usodnega 26. januarja, ko je dekle doživelo anafilaktični šok.

Naslednje jutro so metropolitanski tehniki Ats in karabinjerji Nas izvedli preglede tako v laboratoriju Assago kot na prodajnih policah v Milanu. Po razpoložljivih podatkih so preiskovalci v obratu ugotovili, da proizvodnja veganskih piškotov poteka na istem traku kot proizvodnja maskarponejeve kreme, kar bi moralo biti strogo ločeno. Tu je prišlo najverjetneje do kontaminacije "veganskega" živila. 

Preiskovalci so ugotovili, da je bila v restavraciji z jajci kontaminirana tudi "veganska" majoneza.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 19:38 12. Februar 2023.

    Nekoč tega ni bilo, to je nekakšna moderna bolezen povezana tudi s prisiljenim in ne preveč zdravim veganstvom. V preteklosti …

  • 19:52 11. Februar 2023.

    ma to je zanalašč iz inata naredila, se spomnim, kako se je davila na enem taboru na rainbow ena vesna …

  • 19:45 11. Februar 2023.

    Veganski starši ,potem so otroc še bolj občutljivi in vsaka generacija je samo še slabša,že vsaka malenkost jih celo ubije.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.