Prve razpoke med Ukrajinci: Zelenski ostro nad Klička!

Foto: Epa
Foto: Epa
V prestolnici je v petek zvečer brez elektrike bilo okoli 600.000 gospodinjstev.
Oglej si celoten članek

Več kot šest milijonov ukrajinskih gospodinjstev se dva dni po novem nizu ruskih napadov na energetsko infrastrukturo sooča z izpadi elektrike, je v petkovem večernem nagovoru dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ob tem je izrekel kritiko na račun župana Kijeva Vitalija Klička, ki da se ne odziva dovolj hitro.

Zelenski je poudaril, da se je število gospodinjstev, ki se spopada z izpadi elektrike, od srede prepolovilo. Kot je dejal, so med najhuje prizadetimi regije Kijev, Odesa, Lvov, Vinica in Dnipropetrovsk.

Svet Putin te hladne besede namenil mamam ubitih vojakov

V prestolnici je v petek zvečer brez elektrike bilo okoli 600.000 gospodinjstev. Po petkovih navedbah vojaške uprave v prestolnici je oskrba z vodo v Kijevu v celoti obnovljena. Več delov Kijeva je bilo sprva tudi brez ogrevanja ter interneta in mobilnega telefonskega omrežja.

Foto: Epa Kijev izpad elektirke

Za takšne primere so ukrajinske oblasti po celotnem ozemlju države vzpostavile t. i. centre nepremagljivosti, kjer je civilistom omogočeno, da se pogrejejo, dobijo vodo ter dostopajo do interneta in mobilnega telefonskega omrežja, poroča agencija Reuters. Po mnenju Zelenskega v prestolnici na tem področju ni bilo storjenega dovolj.

"Ljudje Kijeva potrebujejo več podpore. Veliko jih je brez elektrike že več kot 20 ali celo 30 ur," je poudaril Zelenski in dodal, da pričakujejo "kakovostno delo županove pisarne" in s tem izrekel redko kritiko na račun župana Klička.

Po sredinem ruskem raketiranju je po Kličkovih besedah brez elektrike ostalo 70 odstotkov Kijevčanov.

Foto: Epa Kijev izpad elektirke

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 02:33 27. November 2022.

    Ta miniaturna lutkica ameriških interesov zelenski je nekaj ostro naredil? Preveč mu dajete na pomenu, mali lolek je in drogeraš, …

  • 20:02 26. November 2022.

    A je mislil, da jim bodo iz Moskve elektriko potegnili?

  • Syn
    13:52 26. November 2022.

    Torej pri Kretenčkovih nič novega. Naži južni sosedi bi temu rekli "Jebe lud zbunjenog." :)

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.