Svet
17658 ogledov

Prve razpoke med Ukrajinci: Zelenski ostro nad Klička!

Herson izpad elektirke Epa
V prestolnici je v petek zvečer brez elektrike bilo okoli 600.000 gospodinjstev.

Več kot šest milijonov ukrajinskih gospodinjstev se dva dni po novem nizu ruskih napadov na energetsko infrastrukturo sooča z izpadi elektrike, je v petkovem večernem nagovoru dejal ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski. Ob tem je izrekel kritiko na račun župana Kijeva Vitalija Klička, ki da se ne odziva dovolj hitro.

Zelenski je poudaril, da se je število gospodinjstev, ki se spopada z izpadi elektrike, od srede prepolovilo. Kot je dejal, so med najhuje prizadetimi regije Kijev, Odesa, Lvov, Vinica in Dnipropetrovsk.

Vlaimir Putin in mame ubitih vojakov Svet Svet Putin te hladne besede namenil mamam ubitih vojakov

V prestolnici je v petek zvečer brez elektrike bilo okoli 600.000 gospodinjstev. Po petkovih navedbah vojaške uprave v prestolnici je oskrba z vodo v Kijevu v celoti obnovljena. Več delov Kijeva je bilo sprva tudi brez ogrevanja ter interneta in mobilnega telefonskega omrežja.

Kijev izpad elektirke | Avtor: Epa Epa

Za takšne primere so ukrajinske oblasti po celotnem ozemlju države vzpostavile t. i. centre nepremagljivosti, kjer je civilistom omogočeno, da se pogrejejo, dobijo vodo ter dostopajo do interneta in mobilnega telefonskega omrežja, poroča agencija Reuters. Po mnenju Zelenskega v prestolnici na tem področju ni bilo storjenega dovolj.

"Ljudje Kijeva potrebujejo več podpore. Veliko jih je brez elektrike že več kot 20 ali celo 30 ur," je poudaril Zelenski in dodal, da pričakujejo "kakovostno delo županove pisarne" in s tem izrekel redko kritiko na račun župana Klička.

Po sredinem ruskem raketiranju je po Kličkovih besedah brez elektrike ostalo 70 odstotkov Kijevčanov.

Kijev izpad elektirke | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 8
  • jozicamurn 02:33 27.november 2022.

    Ta miniaturna lutkica ameriških interesov zelenski je nekaj ostro naredil? Preveč mu dajete na pomenu, mali lolek je in drogeraš, tipična koruptivna baraba, ki bo odgovarjal za vojne zločine kmalu. Mali Napoleonček in židek.

  • becar 20:02 26.november 2022.

    A je mislil, da jim bodo iz Moskve elektriko potegnili?

  • Avatar Syn
    Syn 13:52 26.november 2022.

    Torej pri Kretenčkovih nič novega. Naži južni sosedi bi temu rekli "Jebe lud zbunjenog." :)

Sorodne novice