Svet
23173 ogledov

Bosansko orožje tolče po Rusih

Ukrajina vojak Epa
Pomoč ukrajinskim oboroženim silam prihaja z različnih naslovov.

Boji v Ukrajini so po končani bitki za Herson postali statični. Rusi svoje sile usmerjajo na pomembno prometno vozlišče Bahmut na vzhodu, medtem ko skušajo Ukrajinci zavarovati obrežja Dnepra okrog Hersona.

Pomoč branilcem prihaja iz številnih evropskih držav, med njimi je tudi Bosna in Hercegovina. Z osrčja Balkana so namreč v Ukrajino prispeli možnarji.

Gre za 82-milimetrske možnarje M69A, ki jih poleg bosanske vojske uporabljajo še oborožene sile Sirije, Hrvaške, Srbije, Severne Makedonije, Filipinov in Afganistana. Gre za večkrat predelan model, razvit še v nekdanji Jugoslaviji.

Na posnetku je moč videti tri kose tovrstnega orožja ravno v trenutku, ko so jih Ukrajinci razpakirali.

Nemška vlada je ponudila Poljski protiraketni obrambni sistem patriot, da bi ji pomagala zavarovati njen zračni prostor, potem ko je prejšnji teden raketa sredi ruskega obstreljevanja Ukrajine padla na poljsko vas blizu ukrajinske meje in pri tem ubila dva človeka.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je dolgo vztrajal, da je šlo za rusko raketo, nazadnje pa dejal, da ni povsem prepričan, kaj je povzročilo padec rakete na Poljsko.

Komentarjev 8
  • bobubob 15:41 23.november 2022.

    Plebs očitno preneha z izobraževanjem takoj, ko opravi šolski kikirikulum. Potem pa posluša le še RTV ali NOVA24, pa mogoče še svojega levega, desnega ali mavričnega strankarskega politkomisarja. Žal so se tisti, ki 'cepivo' najbolj potrebujejo, namenoma 'cepili' le s ...prikaži veče s placebom ali s papirjem....

  • kapibara1 20:11 22.november 2022.

    Spet bodo ukriji jamral da jih Rusi tamanijo... harajo po njih

  • Avatar Mark035
    Mark035 06:17 22.november 2022.

    Tudi slovensko orožje je bilo uperjeno proti ruskim vojakom, ampak naše kante sedaj ležijo kot kup železa v nekem ukrajinskem grabnu., SLAVA RUSIJI

Sorodne novice