Svet
47322 ogledov

Dramatični posnetki iz Moskve

Moskva požar Reševalni pas/Twitter
Ogromen dim, ki se vali na območju središča mesta.

Rusko Ministrstvo za izredne situacije je spporočilo, da se je v središču Moskve, v bližini Komsomolskega trga razplamtel ogromen požar. Zagorelo je v dvonastropni stavbi skladišča. 

V teku je reševanje ljudi; iz stavbe so evakuriali sedem oseb, v gašenje pa je vključenih 80 gasilcev. 

Po prvih podatkih je površina požara dosegla skoraj dva tisoč kvadratnih metrov. oročil o morebitnih žrtvah ni, ravno tako za zdaj še ne, kaj je bil vzrok požara. 

Eksplozije tudi v Ukrajini 

Medtem je tudi na območju nuklearke Zaporožje na jugu Ukrajine znova odjeknilo več močnih eksplozij, a jedrska varnost za zdaj ni ogrožena, je danes sporočila Mednarodna agencija za jedrsko energijo (IAEA). 

Strokovnjaki IAEA na terenu po navedbah organizacije poročajo o več deset silovitih eksplozijah, ki so v soboto in danes odjeknile v bližini in na ozemlju največje evropske nuklearke. Generalni direktor IAEA Rafael Grossi je poudaril, da so eksplozije končale obdobje relativnega miru v jedrski elektrarni, ki je pod zasedbo ruske vojske.

Po navedbah vodstva elektrarne, ki jih povzema nemška tiskovna agencija dpa, so eksplozije povzročile škodo na nekaterih zgradbah, sistemih in napravah, jedrska varnost pa za zdaj ni ogrožena. V eksplozijah ni poškodovanih.

Ukrajina Herson Svet Tako bi Američani končali vojno v Ukrajini

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 16
  • Idioti 13:06 22.november 2022.

    Kako se leti po nebu brez Red Bulla , si oglejte v tem prispevku . Interesantno ! https://www.youtube.com/watch?v=ZBMct1yg7mg

  • Idioti 15:03 21.november 2022.

    V Moskvi je -4°C in skoraj verjetno je , da se je prežgala na objektu elektrika !

  • Idioti 15:00 21.november 2022.

    Namesto da insunirate , da je zadaj UA , poglejte si tale filmček , v katerem nastopa toliko mrtvih UA vojakov , da je skoraj ves zameglen ! Tole je klavnica pri Pavlovki , medtem ko se Zele Qurči z ...prikaži več "osvoboditvijo " Hersona !