Svet
278 ogledov

V ruskem napadu ubit novorojenček

Napad na Ukrajino Reševalni pas/Twitter
V ruskem napadu na porodnišnico v mestu Vilniansk v južni ukrajinski regiji Zaporožje je bil ponoči ubit novorojenček. Po prvih informacijah pod ruševinami porodnišnice ni ujet nihče drug.

V raketnem napadu je bila uničena dvonadstropna stavba porodniškega oddelka lokalne bolnišnice v Vilniansku, v katerem so bili takrat porodnica z novorojenčkom in zdravnik, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zaradi napada je umrl otrok, rojen leta 2022, ženska in zdravnik sta bila rešena iz ruševin," so povedali reševalci in dodali, da po prvih informacijah pod ruševinami ni ujet nihče drug.

 

 

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je v odzivu na napad Rusijo obtožil umora in izvajanja terorja. "Sovražnik se je ponovno odločil, da bo s terorjem in umorom poskušal doseči to, česar ni mogel doseči v devetih mesecih in ne bo mogel doseči," je zapisal na družbenih omrežjih.

"Namesto tega bo odgovarjal za vse zlo, ki ga je prizadel naši državi," je dodal Zelenski.

Zoran Milanović Svet Milanović zavrnil urjenje ukrajinskih vojakov na Hrvaškem Ukrajina vojak Video Svet Bosansko orožje tolče po Rusih Moskva požar Kaj se dogaja Svet Dramatični posnetki iz Moskve
Komentarjev 8
  • jozicamurn 01:40 26.november 2022.

    V ukro-napadu na Lughansk in Donbass so bili ubiti novorojenčki, mame, starejši, otroci - aleja angelov in naslov je sedaj "ubit novorojenček", seveda da je vsakemu normalnemu človeku žal, da je stradal otrok, ampak vi ruskih otrok in žrtev niste spoštovali prvi!

  • Avatar Hribar65
    Hribar65 14:22 24.november 2022.

    ZDA so v Iraku pomorili 500.000 otrok, in je Madeleine Albright zagovarjala ta zločin, da je bilo vredno pomoriti 500.000 iraških otrok. : https://www.youtube.com/watch?v=WJ9wnDAgLPc

  • Kmodri 17:45 23.november 2022.

    Podpis!