Putin zatresel svet s svojo izjavo, dobil je brutalen odgovor

Foto: Epa
Foto: Epa
Putin je spet izpostavil, da se je Moskva pripravljena pogajati o pogojih za končanje vojne v Ukrajini. Dobil je brutalen odgovor.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je v današnjem pogovoru za rusko televizijo med drugim obtožil Zahod, da "poskuša razdreti Rusijo", poročajo tuje tiskovne agencije.

"Bistvo vsega je politika naših geopolitičnih nasprotnikov, ki si prizadevajo razdreti Rusijo, zgodovinsko Rusijo. Vedno delujejo po načelu 'deli in vladaj'. Naš cilj je nekaj drugega - združiti ruski narod," je dejal Putin v pogovoru za televizijo Rosija 1.

Ruski predsednik je tako znova uporabil koncept "zgodovinske Rusije", po katerem naj bi bili Ukrajinci in Rusi en narod, in s katerim spodkopava suverenost Kijeva in upravičuje rusko ofenzivo v Ukrajini, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ob tem je vendarle znova zatrdil, da se je Moskva "pripravljena pogajati z vsemi udeleženci v tem procesu za iskanje sprejemljive rešitve" za konec konflikta v Ukrajini. 

Takšen je odgovor 

Po Putinovem nagovoru je že prejel odgovor. Svetovalec ukrajinskega predsednika Mihail Podoljak je izpostavil, da Rusija ne želi pogovorov, pač pa se skuša izogniti odgovornosti, je sporočil Ukrinform. 

"Putin se mora vrniti v realnost. Rusija je sama napadla Ukrajino in začela pobijati družavljane. Ni drugih držav, motivov, geopolitike". Rusija ne želi pogajanj, skuša se izogniti odgovornosti. To je jasno, prehajamo k razsodišču," je Podljak objavil na Twitterju. 

Objavil slike žrtev Nov napad v Ukrajini: "To ni občutljiva vsebina, to je resnično življenje" Svet V Putinovih izjavah zaznali veliko grožnjo Evropi

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 47

  • MS
    16:51 26. December 2022.

    1) Malo zgodovine v poduk rusofilskim trolom! Po prvi svetovni vojni je bilo etnično ozemlje Ukrajincev nasilno priključeno v Sovjetsko …

  • 06:22 26. December 2022.

    http://www.1world1way.com/coach/terracts-major_alley-of-angels.html

  • Syn
    23:12 25. December 2022.

    Še en ukronaci ki misli da je boga za jajce zgrabil in pametuje o fantazijah, za katere on misli da …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.