Putin znova posvaril pred vojno

Foto: Epa
Foto: Epa
Putin je danes posvaril, da ne bi smeli podcenjevati vse večje nevarnosti jedrske vojne.
Oglej si celoten članek

"Če bi se, bog ne daj, zgodilo kaj takega, lahko to vodi v uničenje celotne civilizacije, če ne celo planeta," je ruski predsednik Vladimir Putin opozoril na tradicionalni letni novinarski konferenci v Moskvi.

Odgovornost za vse večjo nevarnost takega scenarija je Putin pripisal ZDA, ker so odstopile od pomembnih sporazumov. Rusija pa z razvojem novega orožja po njegovih besedah le vzdržuje ravnotežje. "Nočemo biti pred drugimi, temveč moralo le poskrbeti za svojo varnost," je poudaril Putin.

Ruskega predsednika tudi skrbi trend v svetu, da se prag za uporabo jedrskega orožja zmanjšuje, kar bi po njegovi oceni lahko vodilo v globalno jedrsko katastrofo. Nevarni so po njegovem mnenju tudi načrti ZDA, da bi medcelinske rakete opremili s konicami s konvencionalnim orožjem. Nasprotnik v tem primeru ne bi vedel, kako naj se odzove in bi se lahko odzval neprimerno.

Poudaril je sicer, da verjame, da bo prevladala želja človeštva po preživetju.

Za današnjo novinarsko konferenco se je akreditiralo več kot 1700 novinarjev iz večine ruskih regij, Evrope, Azije in Amerike. Po navedbah Kremlja se je Putin, za katerega je današnja novinarska konferenca že 14., odkar je leta 2000 prvič postal ruski predsednik, temeljito pripravil na pogovor z novinarji, ki se je začel ob 10. uri po srednjeevropskem času in še traja.

Obletnica Detajl rokovanja, ki ga je večina spregledala

Putin Povedal iskrivo šalo, nasmejal tudi ameriškega gosta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 10:21 21. December 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in …

  • 13:59 20. December 2018.

    Toliko časa se bodo nategovali, da bo eden res ušpičil kakšno pizderijo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.