Svet
4182 ogledov

Putin znova posvaril pred vojno

Vladimir Putin Epa
Putin je danes posvaril, da ne bi smeli podcenjevati vse večje nevarnosti jedrske vojne.

"Če bi se, bog ne daj, zgodilo kaj takega, lahko to vodi v uničenje celotne civilizacije, če ne celo planeta," je ruski predsednik Vladimir Putin opozoril na tradicionalni letni novinarski konferenci v Moskvi.

Odgovornost za vse večjo nevarnost takega scenarija je Putin pripisal ZDA, ker so odstopile od pomembnih sporazumov. Rusija pa z razvojem novega orožja po njegovih besedah le vzdržuje ravnotežje. "Nočemo biti pred drugimi, temveč moralo le poskrbeti za svojo varnost," je poudaril Putin.

Ruskega predsednika tudi skrbi trend v svetu, da se prag za uporabo jedrskega orožja zmanjšuje, kar bi po njegovi oceni lahko vodilo v globalno jedrsko katastrofo. Nevarni so po njegovem mnenju tudi načrti ZDA, da bi medcelinske rakete opremili s konicami s konvencionalnim orožjem. Nasprotnik v tem primeru ne bi vedel, kako naj se odzove in bi se lahko odzval neprimerno.

Poudaril je sicer, da verjame, da bo prevladala želja človeštva po preživetju.

Za današnjo novinarsko konferenco se je akreditiralo več kot 1700 novinarjev iz večine ruskih regij, Evrope, Azije in Amerike. Po navedbah Kremlja se je Putin, za katerega je današnja novinarska konferenca že 14., odkar je leta 2000 prvič postal ruski predsednik, temeljito pripravil na pogovor z novinarji, ki se je začel ob 10. uri po srednjeevropskem času in še traja.

Obletnica konca prve svetovne vojne, Pariz Obletnica Svet Detajl rokovanja, ki ga je večina spregledala Vladimir Putin Putin Svet Povedal iskrivo šalo, nasmejal tudi ameriškega gosta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Isla_Goodman 10:21 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridii inn postanite del nas. to internetno spletno stran na spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com

  • Avatar olor
    olor 13:59 20.december 2018.

    Toliko časa se bodo nategovali, da bo eden res ušpičil kakšno pizderijo.